Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΚΚΕ και  ελεγχόμενες από αυτό οργανώσεις δημοσιοποιούν κείμενα με τα οποία στρέφονται ενάντια στο πρόσωπό μου και τις θέσεις που δημόσια  διακινώ με πυρήνα την επιθυμητή παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη (στρατηγικά, επενδυτικά, ενεργειακά). Εκτός της εύκολης και στείρας ρητορικής καταγγελίας , οργανώσεις και συνδικαλιστές οργανώνουν συγκεντρώσεις «διαμαρτυρίας» και ακτιβιστικές παρεμβάσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις, που διαπνέονται από λεκτικές προγραφές και στοχοποιήσεις μου έως θεσμικές αγένειες και αντιδημοκρατικές πρακτικές όπως έκαναν πρόσφατα οι συνδικαλιστές της «δημοσιοϋπαλληλικής ενότητας ΙΚΑ» στο συνέδριο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη διάρκεια του χαιρετισμού μου.

     Η παλαιολιθικού τύπου επαναστατική γυμναστική των οπαδών και στελεχών του ΚΚΕ και των σχημάτων που καθοδηγεί, αναδεικνύει εμφατικά ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος συνεχίζει να είναι προσηλωμένος δογματικά σε ψυχροπολεμικές, ξεπερασμένες  από την πραγματικότητα αναλύσεις, να εμπνέεται από ιδεοψυχαναγκαστικές ιδεολογικές νευρώσεις, να ερμηνεύει το πολύπλοκο σύγχρονο γεωπολιτικό σκηνικό με «εργαλεία» του παρελθόντος αιώνος.

       Ως ενεργός πολίτης, έχω το αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να καταθέτω δημόσια τις θέσεις και προτάσεις μου για την Αλεξανδρούπολη, την περιφέρεια ΑΜΘ, την Ελλάδα. Μέσα σε αυτές τις αγωνίες και προβληματισμούς μου, συμπεριλαμβάνονται η γεωπολιτική και η γεωοικονομία με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη, που εδράζονται στην πεποίθησή μου ότι η Ελλάδα στο μετα- ψυχροπολεμικό σύστημα με την ανάδυση νέων απειλών, διενέξεων τρομοκρατίας  και θρησκευτικών εξτρεμισμών, κρατικών συγκρούσεων και πολέμων, πρέπει να διεκδικήσει και να παραμείνει ισχυρός εταίρος και συνεργάτης της δύσης.

       Λόγοι ασφάλειας, άμυνας, ανάπτυξης, σταθερότητας επιβάλουν οι δεσμοί μας με την Ε.Ε να ενισχύονται με όρους ισοτιμίας επ’ ωφελεία των κρατών και των πολιτών.

       Η Ευρωπαϊκή και Ατλαντική παρουσία στην Ελλάδα και τις περιφέρειες της έχουν βαρύνουσα σημασία. Ο προσανατολισμός της χώρας θα πρέπει να συνεχίσει να είναι Ευρω- Ατλαντικός, αξιοποιώντας και διευρύνοντας τα οφέλη από αυτή τη σχέση υπέρ της χώρας μας . Γι αυτούς τους λόγους η συμμετοχή της χώρας μας σε διεθνείς αμυντικούς, πολιτικούς  και oοικονομικούς υπερεθνικούς οργανισμούς δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για την χώρα μας και αποτροπής πιθανών επεκτατικών ή υπονομευτικών διαθέσεων τρίτων. Έχω την άποψη ότι η μελλοντική τάξη πραγμάτων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο θα είναι ιδιαίτερα ρευστή και απρόβλεπτη στο σημερινό και στο μελλοντικό ανταγωνιστικό πεδίο στη Μεσόγειο, στην Ανατολή, στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον συμμάχους, συνεργάτες φίλους για να διαφυλάξει τα εθνικά της συμφέροντα .

Σε αυτή την ολιστική εικόνα θεωρώ ότι η Αλεξανδρούπολη έχει υψηλή θέση, δυνατότητες και αποστολή. Είμαι βέβαιος ότι η Αλεξανδρούπολη θα διαδραματίσει κορυφαίο ρόλο σε αυτό το τοπίο και για αυτή την προοπτική εργάζομαι και είμαι αφοσιωμένος. Να θωρακισθεί η πόλη μας και η περιοχή, να γίνει πόλος προσέλκυσης σοβαρών επενδύσεων, να μετασχηματισθεί σε τόπο αναφοράς  από διεθνείς παίχτες, στους οποίους συγκαταλέγονται και οι ΗΠΑ . Ωστόσο η παρουσία τους στην περιοχή, δεν εξαρτάται αυτή μόνο από τις διαθέσεις μου .

Επιθυμώ όμως με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης της απάντησης μου στο ΚΚΕ και τους ζηλωτές του, να τους θέσω κάποια ερωτήματα .

        Σαφώς η Δύση και η ΗΠΑ έχουν κάνει σοβαρά λάθη στην σύγχρονη ιστορία. Επεμβάσεις, βομβαρδισμοί, συγκρούσεις που δεν μπόρεσαν να αποφευχθούν. Όμως στη Δύση λειτουργεί η ανοιχτή κοινωνία , οι θεσμοί της και είναι ζωντανή η κοινωνία .Έτσι έχουμε συλλαλητήρια ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα. Οργανώνονται κινήσεις που διαφοροποιούνται από συγκεκριμένες πρακτικές. Στα ΜΜΕ μπορούν ελεύθερα να εκφράζονται οι διαφωνούντες και να μεταδίδουν τα μηνύματα τους, με αποτέλεσμα  να ανατρέπονται Πρόεδροι και κυβερνήσεις μέσα από  δημοκρατικούς κανόνες ,  και ελεύθερες εκλογές.

       Στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού»  και των ελάχιστων απογόνων του που υπερασπίζεται το ΚΚΕ, αυτή η ελευθερία υπήρχε; Μπορούσαν οι πολίτες της  πρώην ΕΣΣΔ να κινητοποιηθούν ενάντια στις επεμβάσεις της στη Τσεχοσλοβακία , την Ουγγαρία , το Αφγανιστάν ; .

Είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες του και να οργανωθούν ενάντια στο σύστημα των Γκουλάγκ και του Τσέρνομπιλ; Αυτή την ελευθερία και δημοκρατία απολαμβάνουν στη Δύση , στη χώρα μας οι νοσταλγοί του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού ;;

Η θέση έξω από την ΕΕ, έξω από την Ευρωζώνη, έξω από το ΝΑΤΟ, των αληθινών ελάχιστων στην Ελλάδα απογόνων υπερασπιστών του ΚΚΕ , αλήθεια ποιους ικανοποιεί ; Με κέρδος την απομόνωση έξω από κάθε δυνατό πολιτικοοικονομικό σχεδιασμό πως λειτουργεί απέναντι στο αύριο ;

Με ποιους συμμάχους συμβαδίζεις στο παγκόσμιο ρευστό τοπίο και  ιδιαίτερα στα Βαλκάνια που τρέμεις και μόνο στη σκέψη της ενδεχόμενης μοναξιάς ; με γείτονες που οι πολιτικές τους μας κτύπησαν ανελέητα  και τούτο αποτελεί την απόλυτη ιστορικά αλήθεια .

     Σύγχρονα, με απροκάλυπτες απειλές κατά της εθνικής μας κυριαρχίας οι  πιο πάνω δυνάμεις ( οπαδοί του ΚΚΕ και υβριστές μου), δεν απαντούν προτείνοντας  θετικά για την πορεία μας , αλλά αρκούνται στο να προτρέπουν να γυρίσουμε την πλάτη στο Κεφάλαιο, στον ιμπεριαλισμό,  χωρίς ωστόσο να έχουν την δυνατότητα να σκεφθούν ότι ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Θράκης πρέπει να γίνονται άλλοι συσχετισμοί,  ότι απαιτούνται συμμαχίες, και επουδενί πρόταξη άλλων σκέψεων, πλην αυτής που θα κρατήσει χωρίς πληγή την εθνική μας κυριαρχία .

       Τέλος εγώ σέβομαι την άποψη τους, την σκέψη τους,  τις ιδέες τους και διατηρώ το δικαίωμα της μη αποδοχής τους .

Γιατί ποτέ δεν συστρατεύομαι  λειτουργώντας ως στρατωνισμένος, μέσα από ολοκληρωτικούς σχηματισμούς,  χωρίς δικαίωμα να αλλάξω στο ελάχιστο οτιδήποτε, ακόμη και διαδικαστικό .

Γιατί θέλω να μπορώ να αντιτίθεμαι στην ομάδα όπου μοιράζομαι τις αγωνίες μου (πολιτικές-κοινωνικές κλπ).

Γιατί θέλω να νοιώθω ότι είμαι  μέρος μιας δυναμικής μετασχηματισμών και όχι ένα εξάρτημα μιας στερεοτυπικής μηχανής με τον ίδιο παραδοσιακό και πληκτικά μονότονο θόρυβο.

Γιατί θέλω να συνδημιουργώ με την προσωπική μου σφραγίδα .

        Σε αυτούς λοιπόν, που δεν δέχονται την άποψη μου,  που έχει να κάνει βέβαια με την θεσμική μου αλλά και δικαιωματικά ανθρώπινή μου υπόσταση,  να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου με αληθινά πατριωτικό καθήκον (και όχι ως υπηρέτης ξένων συμφερόντων) , τους θυμίζω ότι η άποψη τους

α) δεν είναι θέσφατη,

β) είναι δοκιμασμένη και  αποδεδειγμένα στραπατσαρίστηκε από τον αναμφισβήτητο κριτή, που λέγεται ιστορία,

 γ) σε κάθε περίπτωση  η παράθεση ή ο ανταγωνισμός των σκέψεων δεν γίνεται με ύβρεις και ακτιβισμό,  ο οποίος από τους συγκεκριμένους λίγους οπαδούς του ΚΚΕ έχει ακόμη και αυτός παρερμηνευθεί,  καθόσον κατάντησε αντικοινωνική συμπεριφορά με περίβλημα αγένειας, καθόσον η δημοκρατία δεν επιβάλλεται και

δ) μηδενική ανοχή στην αντίθετη άποψη  δικαιολογείται όταν εκφεύγει από τα όρια ακόμη και της ελάχιστης δημοκρατίας.

Προηγούμενο άρθροΜελαχροινή Μαρτίδου: “Δεν καταλάβαμε ποια είναι η σκοπιμότητα που επέτρεψε η Κυβέρνηση την επίσκεψη Μουχαρεμ στη Θράκη… Δεν έχουμε πει ούτε μια φορά όχι”
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: “Προκλητική συμπεριφορά Καμμένου με ταξίδι αναψυχής στο Μονακό!”