«Είναι σημαντικό για τον τόπο μας ότι ένα από τα 10 νοσοκομεία που θα λάβουν αυτά τα πολύτιμα φάρμακα, γιατί δεν είναι και πολλά, θα είναι και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής φαρμακολογίας της ιατρικής σχολής του ΔΠΘ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αναφερόμενος στη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, που θα ξεκινήσει πιθανότατα από την ερχόμενη Παρασκευή, και από το νοσοκομείο αναφοράς Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Μανωλόπουλος υπογράμμισε ότι «τα μονοκλωνικά δεν είναι πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τα εμβόλια», σημείωσε ωστόσο ότι «θα βοηθήσουν ασθενείς ευπαθών ομάδων λόγω σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων τους», η επιλογή των οποίων, όπως είπε, θα γίνεται βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων.

«Η χώρα έχει παραλάβει μόλις 2.000 δόσεις, συνεπώς είναι κρίσιμο να γίνεται σωστά η επιλογή των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξήγησε επίσης ότι η χορήγηση της δόσης μονοκλωνικών θα γίνεται μόνο στο νοσοκομείο, συμπληρώνοντας ότι «πιο εύχρηστα θα είναι τα χάπια που αναμένονται, τα οποία όμως, και πάλι, σε πρώτη φάση θα αφορούν τις ίδιες κατηγορίες ασθενών, για τους οποίους είναι σημαντικό να προλάβουν μία σοβαρή εξέλιξη της νόσου».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΗ αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο εγκρίθηκε απο την ΕΡΓΟΣΕ
Επόμενο άρθροΝέα μέτρα στις Εκκλησίες: Πρόστιμο μόνο στους πιστούς, όχι στον Ιερέα