Την ανάδειξη της μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας της Θράκης τόσο για την άμυνα της Ελλάδας όσο και για την ασφάλεια καθώς και την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, πρώην υπουργός και αν. καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επισημαίνει ότι η πολιτική του Φράχτη, μαζί με την παρουσία της Frontex, της Interpol και της Ελληνικής Συνοριοφυλακής «λειτουργούν προληπτικά και αποτρεπτικά προς όλους, όσοι έχουν βάλει ως στόχο την αποδόμηση της Ευρώπης».

 

 

Για τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης επισημαίνει ότι «οικοδομήσαμε μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία πρότυπο ακολουθώντας κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες μια επιθετική πολιτική θετικής διάκρισης» και μάλιστα πως «η Τουρκία μπορεί μόνο να διδαχθεί από τη Θράκη μας, πώς πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη».

Για τον «ευρωπαϊκό ρόλο της Θράκης» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πάνω από όλα ο πλούτος της περιοχής είναι οι άνθρωποι, η διαπολιτισμικότητα της. Χριστιανοί Έλληνες και Αρμένιοι, Μουσουλμάνοι Τουρκογενείς, Πομάκοι και Ρομά, Αλεβίτες Σουνίτες και Μπεκτασί, αδελφοί Πόντιοι από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες αποτελούν ένα απίστευτο δίκτυο προώθησης σχέσεων με άλλες κοινωνίες και αγορές της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου. Η Θράκη έχει απίστευτες δυνατότητες. Αυτό που χρειάζεται είναι έξυπνες πολιτικές, επιμονή και συστηματικότητα στην εφαρμογή τους».

 

 

Πέραν των εθνικών θεμάτων τονίζει ότι «η ελληνική οικονομία έχει αποδείξει, όχι μόνο ότι είναι εφτάψυχη, αλλά και ότι έχει απίστευτες δυνατότητες» κι εκφράζει την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της ακρίβειας «με την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, ο οποίος βλέπει μόνο στη Νέα Δημοκρατία μια αξιόπιστη επιλογή για το μέλλον του».

Ειδικά για το τι μπορεί να περιμένει η περιοχή του από μια νέα τετραετία διακυβέρνησης από τη ΝΔ προσδιορίζει ως «τέσσερις πηγές δύναμης» τους αγρότες, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους σε επαναλειτουργούσες ή νέες επενδύσεις και τους διερχόμενους τουρίστες, τονίζοντας ότι «απαιτούνται έξυπνες και πρακτικές πολιτικές που προϋποθέτουν συνέργιες της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης».

Προηγούμενο άρθροΤην δημιουργία υπουργείου Ανάπτυξης Μακεδονίας- Θράκης προτείνει ο Γιάννης Μαγκριώτης
Επόμενο άρθροΤάκης Θεοδωρικάκος: «Είμαι περήφανος που η επέκταση του φράχτη στον Έβρο φέρει την υπογραφή μου»