Στις 11:00 αύριο Κυριακή 31/01 η σωρός του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή θα βρίσκεται στον ναό της Αγίας Βαρβάρας, ενώ στις 12 θα γίνει η κηδεία του.

Ήδη πολιτικοί και μη της Ροδόπης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κομοτηνής.

δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης σε ανάρτηση του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του γράφει : “Πέθανε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής της παράταξης “Ξε-Κίνημα για την πόλη”, ο Τάσος ο Βαβατσικλής. Ένας μεγάλος και σπουδαίος Αυτοδιοικητικός άνδρας, που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου μας με το ήθος του και την πολιτική του παρουσία. Προσέφερε τις γνώσεις του, την πολιτική του σκέψη και τη συνεπή του πορεία και στάση στην υπηρέτηση του Δήμου μας. Διακρίθηκε για την εντιμότητά του, την ειλικρίνεια και τη μαχητικότητά του. Και αποτέλεσε για όλους εμάς, τους νεότερους αυτοδιοικητικούς, ένα λαμπρό και φωτεινό παράδειγμα. Το χώμα της πόλης που τόσο αγάπησε αύριο θα τον σκεπάσει με σεβασμό. Κι εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και απέραντη εκτίμηση”.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρει : “Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπητού Τάσου Βαβατσικλή, πρώην Δημάρχου Κομοτηνής.Μιας σπουδαίας προσωπικότητας που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.Ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας.Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει”.

Η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της αναφέρει : “Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή. Ο Τάσος Βαβατσικλής υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και προσέφερε έργο ουσίας στο Δήμο Κομοτηνής, όχι μόνο την τετραετία που διετέλεσε Δήμαρχος (2003-2006) αλλά και από άλλες θέσεις στην συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση. Ήταν ηγετική μορφή της δημοκρατικής παράταξης, με βαθειά μόρφωση και ουσία στο έργο του. Ελπίζουμε ότι η Δημοτική αρχή της Κομοτηνής θα τον τιμήσει όπως του αξίζει. Τα συλλυπητήρια της παράταξης μας στη σύζυγό του, το γιό του, τα εγγόνια του και όλους τους οικείους του”.

Η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης σε δικό της μήνυμα επισημαίνει : “ο πρόεδρος το ΔΣ και σύσσωμος ο επαγγελματικός βιοτεχνικός και εμπορικός κοσμός του νομού εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατo του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Αναστάσιου Βαβατσικλή. Θα τον θυμόμαστε ως ενα συμπαραστάτη μας, συναγωνιστή στο πλευρό της αγοράς, ήταν ένας “πολιτικός” δήμαρχος που ξεπερνούσε αγκυλώσεις προκειμένου να γίνει αρωγός.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του …ΝΑ Είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει”.

Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Βαβατσικλή Πέτρος Ζωγράφου εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του σημειώνει : “Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι να πορευτούμε μαζί… Ήσουν ανεξάντλητη πηγή γνώσεων. Κάθε μας συζήτηση ήταν και ένα σεμινάριο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αγάπη σου και η προσφορά σου γι’ αυτόν τον τόπο δεν είχε όριο. Δήμαρχε Τάσο Βαβατσικλή το κενό που προκαλεί ο χαμός σου είναι τεράστιο. Ας είναι ελεφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει”.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε κι ο Αντώνης Γραβάνης, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής: “Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή. Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν ένας ακούραστος μαχητής και αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Δήμο Κομοτήνής. Τον Τάσο Βαβατσικλή τον γνώρισα προσωπικά όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του και το πάθος του για το θεσμό. Καλό Παράδεισο”.

H  εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου αναφέρει: Ένα λιτό αντίο σε έναν απίστευτα μεγάλο άνθρωπο! Ο Τασος Βαβατσικλης ήταν ένας σπουδαίος πολιτικος και ένας εκπληκτικός άνθρωπος! Τον γνώρισα σαν δημοσιογραφος, όταν πήγαινα στην Κομοτηνή για να κάνω ρεπορταζ. Εκείνος Δήμαρχος Κομοτηνής τότε! Πληθωρικός άνθρωπος με τεράστια καρδιά, σεμνός, ευγενικός, σχεδόν πατρικος σε εμάς τα μικρά, με μια απίστευτη γλυκύτητα. Βράχος και δυνατός ακόμη και όταν ο Νικος του -μας- έφυγε από τη ζωή. Εκεί νομίζω όμως ότι ο βράχος εμφάνισε μια ρωγμή… Σήμερα τον αποχαιρετώ με βαριά καρδιά και υποβάλλω τα ειλικρινή μου συλληπητηρια στη Μαρια του και στον Χάρη του… Δήμαρχε σμίγεις με το Νίκο σου.
Καλο παράδεισο

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτισε με ανακοίνωση κι ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης. Το συλλυπητήριο: “Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που του οφείλω πολλά. Του οφείλουν πολλά και η πόλη και η αυτοδιοίκηση, αλλά και η Δημοκρατική Παράταξη. Έφυγε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής. Ένας άνθρωπος που με στήριξε, μου έδωσε ευκαιρίες και με εμπιστεύτηκε, όσο ελάχιστοι στη ζωή μου. Η συνεργασία μας, ένα μεγάλο σχολείο και ένα μεγάλο παράδειγμα για μένα, σημάδεψε και καθόρισε την όποια πολιτική μου πορεία. Ο θαυμασμός μου, η εκτίμηση μου και η ευγνωμοσύνη μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα, όπως αναλλοίωτη θα παραμείνει για εμένα και η μνήμη του. Καλό ταξίδι κ. Δήμαρχε… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Με σύντομη μεν, πλην όμως συγκινησιακά φορτισμένη ανάρτηση, αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη: “Φίλε, αγωνιστή Τάσο, ορφάνεψε η γειτονιά, ορφάνεψε και η πόλη μας που τόσο αγαπούσες! Η δύναμή σου και αγωνιστικότητα σου ας μείνει παρακαταθήκη σε όλους μας Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων ! Μαρία , Χάρη κουράγιο ! Τώρα θα έχετε 2 αγγέλους να σας προστατεύουν …”

Τα θερμά του συλλυπητήρια μετέφερε κι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, γράφοντας τα εξής: Με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής  Τάσου Βαβατσικλή, ενός ανθρώπου με μακρά  πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και σημαντική προσφορά στον τόπο και τους πολίτες. Υπήρξαν φορές που αντιπαρατεθήκαμε έντονα στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, είχαμε όμως πάντοτε αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Με σύντομη ανάρτησή του, ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης συλλυπήθηκε την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής. Υπήρξε ένας ιδεολόγος αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άφησε την σφραγίδα του στην πόλη μας. Εύχομαι συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Να είναι αιωνία η μνήμη του.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της περιφερειακής συμβούλου Ροδόπης και πρώην υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής Φελίνας Καζάκου: Το ήθος των ανθρώπων τους συνοδεύει για πάντα.. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον σεβασμό του Τάσου Βαβατσικλή στο πρόσωπο μου, όταν το 2008 μετά από 22 χρόνια, μόλις 35 ετών τότε, ανέλαβα τα καθήκοντα της 2ης γυναίκας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν και από διαφορετικές παρατάξεις, ο χειμαρρώδης και έμπειρος τότε Αυτοδιοικητικός, προκαλούσε πάντα σεβασμό. Οι ιδέες του, η εμπειρία του, άφησαν το αποτύπωμα του στην νεότερη γενιά των Αυτοδιοικητικών.  Σας ευχαριστώ Δήμαρχε, καλό παράδεισο.. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα συλλυπητήρια της ΕΠΣ Θράκης : “Ο πρόεδρος, το ΔΣ και το προσωπικό της ΕΠΣ Θράκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του Τάσου Βαβατσικλή πρώην δημάρχου Κομοτηνής.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό παράδεισο φίλε Τάσο”.

ΠΗΓΗ www.xronos.gr

Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, εργάστηκε από το 1981 στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το σημερινό Υπουργείο Επικρατείας.

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής από το 1979, ανελλιπώς σε διάφορες επιτελικές θέσεις και από το 1991 μέχρι το 2002 Αντιδήμαρχος. Στις 14 Αυγούστου του 2002 με ομόφωνη απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής «Νέα Πορεία», που πάρθηκε μετά από τον θάνατο του Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη, εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής, αξίωμα το οποίο συνέχισε να διατηρεί και μετά από τις Δημοτικές Εκλογές της 20ής Οκτωβρίου του 2002. Τον Φεβρουάριου του 2003 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ροδόπης.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Ξενοδοχίδου και είχε δύο γιους.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Βελόπουλου με Σύλλογο “Αινήσιο Δέλτα” στην Αλεξανδρούπολη: “Είναι cazus belli το Κέντρο Φιλοξενίας”
Επόμενο άρθροΠάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ οι ζημιές στον αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης από τις πλημμύρες