Παίζοντας πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο με συνεργασίες και ωραίες ατομικές ενέργειες η Ν. Χιλή επικράτησε με 5-0 της Κ20 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης εντός έδρας στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣ Έβρου.

Μόλις 8 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα του κ. Ντέρου για να ανοίξει το σκορ, με τον Χατζάκη που ήταν σε πολύ καλή μέρα να κάνει το 1-0 με ωραίο τελείωμα μετά από καλή συνεργασία. Στο 20′ ο Παυλίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα σημαδέψει το δοκάρι του γκολκίπερ του Εθνικού. Στο 24′ καταγράφεται η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους με τον Καρακασίδη να σουτάρει αδύναμα και τον Αϊνδέλη αν μπλοκάρει.

Δέκα λεπτά μετά η Χιλή θα φτάσει σε δεύτερο τέρμα με τον Πασχαλίδη να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Στο 43′ ο δείκτης του σκορ θα ανέβει στο 3-0 με σκόρερ αυτή τη φορά για τους Χιλιώτες τον Νότη. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Εθνικός θα προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα με τον Χαραλαμπάκη που ήταν αρκετά ασταθής να αφήνει τη θέση του στον Λαμπίρη. Στο 50′ μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της Χιλής ο Χαρχαλίδης θα δοκιμάσει το σουτ και ο Λαμπίρης θα μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα ακόμα μία ομαδική προσπάθεια απ’ τους γηπεδούχους, ο πορτιέρο του Εθνικού όμως θα νικήσει και με τη βοήθεια του δοκαριού στο τετ α τετ το Νότη. Στο 56′ το σουτ του Νότη θα σταματήσει στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Βλασακίδης θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Στο 58′ ο νεαρός γκολκίπερ των φιλοξενούμενων θα πραγματοποιήσει μία μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Παυλίδη, αλλά στο 66′ παίκτης της Χιλής θα ευστοχήσει. Μετά από σέντρα του Χατζάκη, ο Παυλίδης με κεφαλιά θα διαμορφώσει το τελικό 5-0. Στη συνέχεια η Κ20 του Εθνικού έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Δύο απ’ αυτές ήταν με τον Φωτιάδη που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς. Η μία στο 73′ με μμακρινό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Αϊνδέλης και ένα λεπτό μετά όταν νικήθηκε και πάλι από τον πορτιέρο της Χιλής αυτή τη φορά σε τετ α τετ.

Στο 75′ ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Παυλίδη πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λαμπίρης μπλόκαρε το σουτ του Βλασακίδη. Ο Εθνικός θα απειλήσει και πάλι στο 81′ με το σουτ του Καρασερίδη το οποίο και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 87′ ο Μουχίδης έβγαλε τη σέντρα, αλλά το πλασέ του Δαστερίδη εξ επαφής έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του επιθετικού των «μπλε» ένα λεπτό μετά. Στο 89′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φωτιάδη, μπλόκαρε ο Αϊνδέλης και στο 90′ ο Βλασακίδης έφυγε τετ α τετ με τον Λαμπίρη, αλλά ο γκολκίπερ του Εθνικού του είπε «όχι».

Με αυτή τη νίκη η Ν. Χιλή έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ από την άλλη η Κ20 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έμεινε για 2η αγωνιστική χωρίς βαθμό.

Συνθέσεις:

Ν. Χιλή (Ντέρος): Αϊνδέλης, Λιαρούδης, Κέσοβ, Καλογήρου (68′ Κατσαντώνης), Παυλίδης, Πασχαλίδης, Χαρχαλίδης, Φραγκούλης, Βλασακίδης, Χατζάκης (68′ Κουφάκης), Νότης (59′ Τσώνης).

Κ20 Εθνικού Αλεξανδρούπολης (Σαριανίδης): Χαραλαμπάκης (46′ Λαμπίρης), Κουινέλης, Μπαξεβάνης, Σαρηγιαννίδης, Λαμπούδης, Τζουμάκας, Φραγκιαδάκης (46′ Φωτιάδης), Μπούρντιν, Τζιαμπουζάνης (55′ Μουχίδης), Καρακασίδης, Δαστερίδης.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΔιάθεση καρτών διαρκείας στους βουλευτές από τον ΑΟ Ορεστιάδας, πρώτος κάτοχος ο κ. Δημοσχάκης
Επόμενο άρθροΉττα με 3-0 από τον Καμπανιακό για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης στην πρεμιέρα της Α2 (photos)