Δύο τούρκοι πολίτες, ζευγάρι, κουρδικής καταγωγής, πέρασαν παράτυπα στον Έβρο χθες και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης καθώς φέρονται να συνδέονται με πολιτικές οργανώσεις Κούρδων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, οργανώσεις που θεωρούνται “τρομοκρατικές” από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι αναμένεται άμεσα να υποβάλλει αίτημα για πολιτικού ασύλου καθώς όπως υποστηρίζουν η ζωή τους στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες εξελίξεις κινδυνεύει.

Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 30 ετών ο οποίος εργάζεται ως χημικός μηχανικός σε εργοστάσιο στη μεθοριακή πόλη Κεσσάνη της Τουρκίας. Η σύζυγός του έχει συλληφθεί και φυλακισθεί στο παρελθόν στην Τουρκία κατηγορούμενη για σχέση με την οργάνωση DHKP-C ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής όπως υποστήριξε η ίδια,  εγκατέλειψε την Τουρκία μετά τις διώξεις που ακολούθησαν την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς φοβόταν ότι επίκειται σύλληψή της για συμμετοχή σε πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Στόχος του ζεύγους ήταν να φθάσουν στη Γαλλία σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής. Μετά τη σύλληψή τους στον Εβρο, ωστόσο προτίθενται να υποβάλουν αίτημα πολιτικού ασύλου. Εως ότου εξεταστεί θα παραμείνουν σε κέντρο κράτησης στη Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr το περιστατικό δεν θεωρείται ίδιας σημασία με αυτό των Τούρκων αξιωματικών που ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη καθώς, τέτοιες περιπτώσεις με Κούρδους που θέλουν να απομακρυνθούν από την Τουρκία, έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν.

http://www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΧιλιάδες μέτρα καλωδίων δημόσιου φωτισμού κλάπηκαν στον Έβρο
Επόμενο άρθροΕτοιμάζουν νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις με μειώσεις σοκ – Έκθετος ο Καμμένος