Σε κρατητήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης κρατείται ένα ζευγάρι Τούρκων, που μπήκαν προχθές παράτυπα στη χώρα από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Φέρες Εβρου.

Πρόκειται για κουρδικής καταγωγής Τούρκους υπηκόους, 31 ετών, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι συνδέονται με ακροαριστερές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δύο συλληφθέντες προτίθενται τις αμέσως επόμενες ώρες να υποβάλουν αιτήματα πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα καθώς, όπως είπαν στους Ελληνες αστυνομικούς, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία διατρέχουν κίνδυνο να συλληφθούν και να φυλακιστούν κατηγορούμενοι για αντικαθεστωτική δράση.

Ο 31χρονος εργάζεται ως χημικός μηχανικός σε εργοστάσιο στη μεθοριακή πόλη Κεσσάνη της Τουρκίας.

Η σύζυγός του έχει συλληφθεί και φυλακισθεί στο παρελθόν στην Τουρκία κατηγορούμενη για σχέση με την εξτρεμιστική ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C.

Εξεταζόμενη υποστήριξε ότι εγκατέλειψε την Τουρκία μετά τις διώξεις που ακολούθησαν την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς φοβόταν ότι επίκειται σύλληψή της για συμμετοχή σε πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Στόχος του ζεύγους ήταν να φθάσουν στη Γαλλία.

Μετά τη σύλληψή τους στον Εβρο, ωστόσο προτίθενται να υποβάλουν αίτημα πολιτικού ασύλου. Εως ότου εξεταστεί θα παραμείνουν σε κέντρο κράτησης στη Θράκη.

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροKKE: Σε τραγική κατάσταση οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στο Έβρο
Επόμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Αλεξανδρούπολης – Χηλής