ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ  ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ  ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

 

Από τον Ηλία  Ν. Ηλιακόπουλο – Δρ. Νομικής , Δικηγόρο

 

Είμαι  όπως και άλλοι από την πρώτη στιγμή στις επάλξεις  για την απομάκρυνση  του ΚΥΤ  Φυλακίου  Ορεστιάδας .Ποτέ δεν πίστεψα πως πρέπει να αρκεστούμε  μόνο  στη μη επέκταση   του  υπάρχοντος  ΚΥΤ Φυλακίου  αλλά  αντίθετα στην πλήρη απομάκρυνση του. Γιατί πρωτίστως αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για την περιοχή αλλά και για το ηρωϊκό Φυλάκιο. Αλήθεια πως δόθηκε άδεια λειτουργίας  του υπάρχοντος ΚΥΤ, όταν είναι αμφίβολο, αν υπάρχει έστω και μια απλή περιβαλλοντολογική μελέτη!

Στο πλαίσιο  αυτό  κατέθεσα  την πιο κάτω  αίτηση  στις αρμόδιες υπηρεσίες  , γιατί πιστεύω , πως το υπάρχον  ΚΥΤ  έχει  πολλά  τρωτά!            

Την   πιο  κάτω αίτηση   την κατέθεσα  σήμερα στο Τμήμα  Περιβάλλοντος  και Υδροφορίας Περιφέρειας  Ανατολικής  Μακεδονίας  Θράκης  Περιφερειακή Ενότητα  Έβρου  με αρ πρωτ. 74601/1366/29-3-2021 από την οποία αναμένω  τις νόμιμες ενέργειες  της Διοίκησης.  Αλήθεια τι έπραξε μέχρι τώρα ο καθ ύλην αρμόδιος  Περιφερειάρχης αλλά και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας , όταν διαφαίνεται πως η λειτουργία  του  ΚΥΤ  στηρίζεται  σε σαθρά θεμέλια ;! Να θυμίσω  πως  ο πρώην Περιφερειάρχης  Βορείου  Αιγαίου επέβαλλε τέσσερις φορές τσουχτερά πρόστιμα  για την παράνομη λειτουργία  του εκεί  αντίστοιχου ΚΥΤ !  Με αίσθημα  ευθύνης που πιστεύω , ότι διαπερνά   κάθε Έλληνα για την  γάγγραινα  του υπάρχοντος  ΚΥΤ Φυλακίου  δηλώνω πως θα απευθυνθώ  ως Έλληνας  Πολίτης και Πολιτευτής και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά , εφ όσον απαιτηθεί  και στον αρμόδιο  Εισαγγελέα , για να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες  αρμοδίων αναφορικά  με την συνέχιση λειτουργίας  του  ΚΥΤ  Φυλακίου .      

 

ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  Κ ΥΔΡΟΦΟΡΙΑΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΕΒΡΟΥ 

ΑΙΤΗΣΗ

 Του  Ηλία Ηλιακόπουλου  του Νικολάου , κατοίκου Αλεξανδρούπολης ,Λεωφόρο  Δημοκρατίας 270 δικηγόρου ,(ΑΜ95  ΔΣΑ)

 

Σας είναι γνωστό, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανακύψει θέμα με την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ως και του όμορου ΠΡΟΚΕΚΑ στο  Φυλάκιο Ορεστιάδας . Συγκεκριμένα  αναρτήθηκαν στο  « Διαύγεια» αποφάσεις για επέκταση του  ΚΥΤ σε νέες  εγκαταστάσεις παραπλεύρως του υπάρχοντος ΚΥΤ .

Γνωστό ακόμη σε Σας  ότι παραπλεύρως του ΚΥΤ  και του  ΠΡΟΚΕΚΑ  διέρχεται  αρδευτικό κανάλι  ,που προορίζεται  για τις καλλιέργειες των αγροτεμαχίων .

Τόσο στο  υπάρχον ΚΥΤ  όσο  και στο ΠΡΟΚΕΚΑ κρατούνται προσωρινά  παράνομα εισελθόντες για ταυτοποίηση και για  την ενδεχόμενη χορήγηση  ασύλου προς αυτούς .

Εν όψει όλων των παραπάνω ,  ζητώ να μου απαντήσετε στα πιο κάτω  ερωτήματα  μετά την διαπίστωση , ότι είστε   αρμόδιοι  για την χορήγηση στοιχείων

Α) Ποιά είναι η απόσταση  ανάμεσα  στα  κτίσματα   ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ και του  υπάρχοντος  αρδευτικού  καναλιού που διαπερνά την περιοχή προς Ανατολάς  από την πλευρά των αγροτεμαχίων;!

Β) Ποια πρέπει να είναι η απόσταση   ανάμεσα  στο αρδευτικό κανάλι και τα υπάρχοντα κτίσματα για να θεωρούνται τα τελευταία νόμιμα και όχι αυθαίρετα;!

Γ) Αν  η απόσταση  ανάμεσα στα παραπάνω  είναι μικρότερη της επιτρεπομένης  , γιατί μέχρι τώρα δεν έπαυσε η λειτουργία του υπάρχοντος ΚΥΤ  και ΠΡΟΚΕΚΑ ;!

Δ) Εν όψει των ιδιαίτερων συνθηκών δίπλα σε αρδευτικό κανάλι έχουν υπάρξει οι απαραίτητες περιβαλλοντολογικές   μελέτες που διασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής  και προστασία του Περιβάλλοντος ; Και αν ναι ποιες είναι αυτές ; Αν όχι , γιατί δεν έγιναν  μέχρι σήμερα ;!

Ε)   Έχει υπάρξει βιολογικός καθαρισμός και αν ναι ,  για πόσα άτομα; Ακόμη να μου απαντήσετε  , αν σχεδιάζεται  νέος  και για πόσα άτομα ;

 

Ως ενεργός πολίτης και κάτοικος στον Νομό Έβρου  έχω Δικαίωμα  να πληροφορηθώ όλα τα παραπάνω , δικαίωμα που απορρέει  ευθέως από θεμελιώδεις  διατάξεις του  Συντάγματος, ιδία άρθρα 5 ( ανάπτυξη στην προσωπικότητα ), άρθρο 5Α( Δικαίωμα στην πληροφόρηση )άρθρο 10 ( αναφορά  στις αρχές  για παροχή πληροφοριών) αλλά και άρθρα 2 ( ανθρώπινη αξιοπρέπεια ) άρθρο 24( προστασία  φυσικού …περιβάλλοντος)και 25 ( αρχή της αναλογικότητας) .

Ζητώ από εσάς , επειδή προτίθεμαι  να  κινηθώ νομικά , να μου απαντήσετε το συντομότερο  δυνατόν και πάντως  εντός της νόμιμης προθεσμίας   εν όψει  και του  μεγάλου ενδιαφέροντος που  παρουσιάζει για τον Έβρο αλλά και για την χώρα μας γενικότερα  .Παρακαλώ  η απάντηση να μου αποσταλεί ακόμη και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.iiliakop270@gmail.com

 

Αλεξανδρούπολη , 29-3-2021

 

 ο Αιτών

Ηλίας  Ν. Ηλιακόπουλος 

Δρ. Νομικής ,Δικηγόρος 

Λεωφόρο Δημοκρατίας 270

Αλεξ/πολη κιν 6944394084

Προηγούμενο άρθροTην Τετάρτη η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ανοίγει «παράθυρο» στην «Ελληνική Επανάσταση»
Επόμενο άρθροΝέα ευρήματα για την Τουρκία ως κόμβο του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών