Ηλίας Μόσιαλος αναδημοσίευσε μελέτη που καταγράφει την εξέλιξη εξάπλωσης της κορονοϊού σε όλο τον κόσμο και τονίζει πως η Ελλάδα πάει καλύτερα συγκριτικά

Ο καθηγητής πανεπιστημίου, Ηλίας Μόσιαλος αναδημοσίευσε μελέτη που καταγράφει την εξέλιξη εξάπλωσης του κορονοϊού ανά τον κόσμο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες με βάση τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ.

Μάλιστα παραθέτει και δυο γραφήματα στα οποία αποτυπώνεται η κατάσταση στην Ισπανία αλλά και στην Ελλάδα. 

«Ερευνητές στο Robert Koch Institute και το Humboldt-University of Berlin στο Βερολίνο πρόσφατα δημοσίευσαν μία μελέτη που μοντελοποιεί την εξέλιξη της νόσου Covid-19. Το δικό τους θεωρητικό μοντέλο πρόβλεψης συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καραντίνα των συμπτωματικών μολυσμένων ατόμων και την απομόνωση σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ανάλογα με τα εφαρμοσμένα μέτρα φυσικής απόστασης κ.α. Το μοντέλο αυτό μας δείχνει πως ο ρυθμός κλιμάκωσης που παρατηρείται σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις χωρών, είναι άμεσο αποτέλεσμα αποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας και / ή συστηματικών συμπεριφορικών αλλαγών, που κατάφεραν να επηρεάσουν ένα σημαντικό κλάσμα του ευαίσθητου πληθυσμού. Στα δύο γραφήματα βλέπουμε επίσης, πως αποτυπώνει το μοντέλο την κατάσταση στην Ισπανία και στην Ελλάδα», έγραψε στην ανάρτησή του.

ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο κορονοϊός σβήνει τη φλόγα, ολοταχώς για αναβολή η διοργάνωση του Τόκιο
Επόμενο άρθροΜήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς τον απόδημο ελληνισμό με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου