Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2007 -2013, υλοποιεί το ‘Έργο “ Δημοσιότητα Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης  Ορεστιάδας”, το οποίο αφορά την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού και των φορέων σχετικά με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης  του Δήμου Ορεστιάδας και τις ευκαιρίες που παρέχει στην περιοχή και τους κατοίκους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ορεστιάδας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα  «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Ορεστιάδας», την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας.

Τα θέματα της ημερίδας αφορούν την παρουσίαση  του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα των έργων «Ανάπλαση Πλατείας και Εμπορικού Κέντρου Ορεστιάδας», «Επέκταση Πεζοδρόμων επί της Β. Κωνσταντίνου από Ευριπίδου μέχρι Ορέστου στην Ορεστιάδα» και «Κατασκευή 6ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας».

Τέλος, θα γίνει μία συνοπτική παρουσίαση του ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020 και των δράσεων που αφορούν τους Δήμους

Για το Δήμο Ορεστιάδας

Ο Δήμαρχος

Μαυρίδης Βασίλειος

——————————————————————-

Απολογιστικό δελτίο τύπου διημερίδας 21 & 22 Νοεμβρίου

Έργο: “Δημοσιότητα Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης  Ορεστιάδας”

Δράση 5  Εκδηλώσεις: Διημερίδα με θέμα:

«Βιώσιμη αστική ανάπτυξη, ταυτότητα, εικόνα και μάρκετινγκ της πόλης της Ορεστιάδας»

 

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2007 -2013, υλοποιεί το ‘Eργο “ Δημοσιότητα Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης  Ορεστιάδας”,  το οποίο αφορά την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού και των φορέων σχετικά με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης  του Δήμου Ορεστιάδας και τις ευκαιρίες που παρέχει στην περιοχή και τους κατοίκους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ορεστιάδας, διοργάνωσε διημερίδα με θέμα  «Βιώσιμη αστική ανάπτυξη, ταυτότητα, εικόνα και μάρκετινγκ της πόλης της Ορεστιάδας», το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας. Οι εργασίες της διημερίδας αποτελούνταν από τέσσερις θεματικές ενότητες που αφορούσαν την συμβολή των αναπλάσεων στην ανάπτυξη των πόλεων όπως «Η περίπτωση της Ορεστιάδας», «Η συμβολή των ποδηλάτων στην βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων», «Πράσινη αστική ανάπτυξη και Ορεστιάδα» και «Marketing και Branding τόπου ως εργαλεία ανάπτυξης των πόλεων». Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο βουλευτής του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ με την ιδιότητα του ποδηλάτη, Γιώργος Αμυράς, ο Δρ. Μηχανολόγος- Συγκοινωνιολόγος του Ε.Μ.Π, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Θεόδωρος Μεταξάς, και ο αρχιτέκτονας τοπίου Χάρης Ροΐδης.

Προηγούμενο άρθροΥπουργός φέρνει τροπολογία που… δεν θα εφαρμόσει
Επόμενο άρθρο212.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ