Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα στις 13-04-2019 στην Αλεξανδρούπολη στον  χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα ¨ΝΕΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ¨(1992-2019)

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τον Αναπτυξιακό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Παλιννοστούντων και Μη ¨ΑΡΓΩ¨ και την Συντονιστική Επιτροπή Παλιννοστούντων Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση για τους ¨Νέους πληθυσμούς στην Θράκη¨ (1992-2019) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το γραφείο Σ.Ε.Μ. (Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών) του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Π.Ε.Δ. Α.Μ.-Θ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ώρα 11:00-14:00

στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των 25 και χρόνων Παλιννόστησης των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση  στην Ελλάδα με το πρόγραμμα του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε. (Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Ομογενών Ελλήνων) και τιμώντας την μνήμη των προγονών μας – 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων.

 

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε αλλά δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, για να γίνει η προβολή στο χώρο της Ημερίδας ο χαιρετισμός σας ή η τοποθέτησή σας  παρακαλώ να μας τα στείλετε γραπτώς στο email argo_alexandroupoli@yahoo.gr  όσες σελίδες εσείς κρίνετε, θα τις εκτυπώσουμε και θα τις μοιράσουμε στους παρευρισκόμενους ή θα τις στείλουμε ψηφιακά.

Να αποστείλετε το υλικό που εσείς θα διαλέξετε που αφορά την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Ομογενείς και το πρόγραμμά σας για την επόμενη μέρα σχετικά με  τα θέματα:

Στεγαστική αποκατάσταση στη Θράκη 240 οικογενειών παλιννοστούντων ομογενών από την Πρώην Σοβιετική Ένωση που αφορά τα ενοίκια (έως σήμερα είναι στα ενοίκια που πληρώνονται από την Α.Δ.Μ-Θ, από το Κράτος και υπάρχουν  εκκρεμότητες από το 2017 που αφορούν την πληρωμή των ενοικίων), τα δάνεια & η κρατική αρωγή σύμφωνα με ΚΥΑ 2004, τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην Ε.Υ.Ι.Α.Π.Ο.Ε. που δεν κληρώθηκαν ποτέ, τα παραχωρητήρια για τα οικόπεδα που κληρώθηκαν και τα σπίτια που παραχώρησαν από τις αρχές του ‘90 κ.τ.λ.).

Εκκρεμότητες με νομοθετικές ρυθμίσεις, ανανέωση Νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας  σχετικά με την ανάκληση ιθαγένειας και την θεραπεία των προβλημάτων που δημιουργούνται στις οικογένειες που έχουν τεχνικά λάθη στα έγγραφα από την χώρα προέλευσής  τους και κινδυνεύουν με την απέλασή τους, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς προηγούμενη ακρόαση, ακυρώνοντας την απόφαση για τον καθορισμό της Ελληνικής ιθαγένειάς τους μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι να μείνουν οι ομογενείς από την Πρώην Σοβιετική Ένωση στη Θράκη, στην Ελλάδα, που όνειρο είχαν οι προγονοί τους να μείνουν.

Θα μπορούσατε να παρουσιάσετε/ αποστείλετε εκθέσεις, αναφορές, φωτογραφίες, νόμους , εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις κ.τ.λ.).

Επίσης ο χαιρετισμός σας  ή η τοποθέτησή επί του θέματος  που επιθυμείτε μπορεί να γίνει και μέσω Skype.

Καλούμε να είστε  δίπλα μας στην Ημερίδα  όλοι οι αρμόδιοι στη Θράκη και στην Ελλάδα    και να συμμετάσχετε για πρώτη φορά στη Δημόσια συζήτηση για τους Ομογενείς με τους Ομογενείς  αναγνωρίζοντας από κοινού τα προβλήματα με σκοπό την άμεση λύση των προβλημάτων αυτών ή την δρομολόγησή τους με χρονοδιαγράμματα και με τους υπευθύνους για την εφαρμογή της απόφασης, καταγραφή ενεργειών με πρωτόκολλα από δω και πέρα από ομάδα παρακολούθησης, να βγει επιστημονικό πόρισμα για το επόμενο ουσιαστικό  βήμα για την ολοκλήρωση από τους αρμόδιους του προγράμματος του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε.

Για την Ημερίδα  γίνεται προετοιμασία εδώ και 12 μήνες  με καταγραφή των προβλημάτων των ομογενών σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους από την Θράκη και τους  άμεσα ενδιαφερόμενους Ομογενείς, επιστήμονες κτλ…

 

Με εκτίμηση,

Έλενα Τατεβοσιάν

Πρόεδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Παλιννοστούντων και Μη ¨ΑΡΓΩ¨

Συντονιστική Επιτροπή Παλιννοστούντων Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση για τους ¨Νέους πληθυσμούς στην Θράκη¨ (1992-2019)

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση ενεργειακών θεμάτων μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣυναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης στην Καθολική Εκκλησία