Είναι απαραίτητη η συνεργασία των υπηρεσιών αιμοδοσίας, των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και των μέσων ενημέρωσης των πολιτών ώστε το αυξημένο ποσοστό εθελοντικά προσφερόμενων μονάδων στον Έβρο σε σχέση με το πανελλήνιο να γίνει 100%.

Ζητάμε την συμβολή σας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η υπηρεσία θα εκδίδει κάθε εβδομάδα δελτίο τύπου με τις προγραμματισμένες μετακινήσεις της κινητής μονάδας αιμοληψιών «Η αγάπη πάει παντού» και σας παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών.

Θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώνουμε για τα σποτ, τις αφίσες και τα υλικά που σποραδικά υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Αίματος.  Θέλουμε την συνεργασία σας για την δημιουργία δικών μας υλικών.

Πιστεύουμε ότι το 2023 θα πρέπει να γίνει συνάντηση όλων μας,  υπηρεσιών, αιμοδοτών, αυτοδιοίκησης και ΜΜΕ για την προγραμματισμό της ενημέρωσης των πολιτών για την σημασία της αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε όλους εκ μέρους των ασθενών για την βοήθειά σας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ένα νέο χρόνο με ευτυχία,  υγεία και προσφορά.

Εκ μέρους του προσωπικού της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Α.

Γεώργιος  Μαρτίνης

Αιματολόγος


Οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν και τις γιορτές

Τα Σάββατα 24 και 31 Δεκεμβρίου (παραμονής Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς) πραγματοποιούνται στο Νομαρχείο στην παραλία απέναντι από τον φάρο 8:30-13:30 σε συνεργασία με τους συλλόγους αιμοδοτών και την Περιφερειακή Ενότητα  Έβρου.

Ωράριο Αιμοληψιών

Πρωινά καθημερινά πλην  Σαββάτου στην Αίθουσα Αιμοληψιών του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης 8:30-14:30

Κάθε Σάββατο στο Νομαρχείο στην παραλία απέναντι από τον φάρο της Αλεξανδρούπολης 8:30-13:30

Απογεύματα Τετάρτης, Σαββάτου, Κυριακής και  Αργιών στην Αίθουσα Αιμοληψιών του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης 17:30-20:30

Προηγούμενο άρθροΜε κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στη Μάκρη
Επόμενο άρθροΜαρία Γιαλαμά: “Ο στρατός υπάρχει για να εξασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος και να μεριμνά για την Ελευθερία της και όχι για να αυξάνει την Αθηνοκεντρική συντροφιά ορισμένων”