Το Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου επιθυμώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια για την λειτουργία της Παν/κής Αιματολογικής Κλινικής διευκρινίζει.

  • Στην Παν/κή Αιματολογική υπηρετούν 5 ειδικοί γιατροί, δηλαδή αριθμός μεγαλύτερος από το 50% των κλινικών του νοσοκομείου μας.
  • Η εν λόγω κλινική βαρύνεται με ένα ιστορικό αποχωρήσεων γιατρών: Πρώτος ο πρώην Διευθυντής της Αιματολογικής καθηγητής κ. Τσαταλάς μετέφερε την οργανική του θέση από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη μειώνοντας όχι μόνο το υπηρετούν προσωπικό, αλλά και τις οργανικές θέσεις πανεπιστημιακών γιατρών κατά 25%. Ακολούθησε ο επόμενος διευθυντής καθηγητής κ. Μαργαρίτης που παραιτήθηκε από το κλινικό έργο, δηλαδή την παρουσία του στο νοσοκομείο μειώνοντας στην πράξη τους πανεπιστημιακούς γιατρούς κατά άλλο 25%, δηλαδή εν συνόλω 50%. Αυτοί οι 2 αποχωρήσεις έγιναν με ενέργειες του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου και όχι από κάποια δήθεν διοικητική αυθαιρεσία του Υπουργού, ή του Διοικητή της ΔΥΠΕ ή του ΠΓΝΕ!!
  • Στην εν λόγω κλινική υπάρχει πανεπιστημιακός γιατρός που 2 ημέρες κάθε εβδομάδα απουσιάζει δουλεύοντας στο ιδιωτικό του ιατρείο σε άλλη πόλη.
  • Προ 4μήνου βραβευμένος από τη διοίκηση νεαρός επικουρικός ειδικός αιματολόγος που είχε τιμηθεί με το βραβείο του καλύτερου νέου ερευνητή από την ευρωπαϊκή επιστημονική εταιρεία παραιτήθηκε. Καλό θα ήταν να αναζητηθούν αλλού οι αιτίες και όχι πάντως στη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ.
  • Ψευδώς σε πολυάριθμες ανακοινώσεις αναφέρεται ότι η Διοίκηση του ΠΓΝΕ δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για ενίσχυση της αιματολογικής κλινικής, διότι με ενέργειες της διοίκησης, μετακινήθηκε ειδικός αιματολόγος από την αιμοδοσία στην αιματολογική κλινική,  διορίστηκαν 2 επικουρικοί γιατροί, αποσπάστηκε 1 γιατρός υπηρεσίας υπαίθρου για να συνεπικουρεί το έργο τους και μετά από ενέργειες της Διοίκησης πήραμε την έγκριση του Υπουργού για προκήρυξη 1 ακόμη θέσης επιμελητή Β΄ Αιματολογίας.

 

Συνολικά 2 πανεπιστημιακοί γιατροί αποχώρησαν λόγω ενδοπανεπιστημιακών διαδικασιών, ενώ 3 γιατροί ΕΣΥ (μόνιμοι ή επικουρικοί) έχουν τοποθετηθεί στην Αιματολογική και επίκειται ακόμη 1.

Συνεπώς είναι σαφές ποιος υποστηρίζει και ποιος όχι την Αιματολογική, η οποία  έχει παρουσιάσει σημαντικό επιστημονικό έργο αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιμελήτρια, που αρχικά έλαβε 3μηνη απόσπαση για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω πραγματικού οικογενειακού προβλήματος, αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ακυρώθηκε 7 μέρες αργότερα.

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ

Προηγούμενο άρθροΣτο studio του Maximum Fm 93.6 ο Κωνσταντίνος Κάλλιας, ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης και Βασίλης Αλεξίου
Επόμενο άρθροΔήμος Σαμοθράκης: Απάντηση στην SAOS Ferries για την μεταφορά των απορριμμάτων