Την 14η Μαΐου 2022 η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 102η επέτειο από την απελευθέρωσή της , από τον ελληνικό στρατό  και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της Ελλάδας.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως όπου τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργεία και στη συνέχειας πανηγυρική Δοξολογία.

Για τα «Ελευθέρια» έχουν προσκληθεί και συμμετείχαν στις εκκλησιαστικές τελετές οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Σισανίου κ. Αθανάσιος και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης

Στην Αλεξανδρουπολη με αφορμή τις Εορταστικές Εκδηλώσεις βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων.

Στη Λεωφόρο Βασιλέως Αλέξανδρου (παραλιακή) πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών-σπουδαστών, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση της Παναγίας Ελευθερωτρίας στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Επόμενο άρθροΚαλαφάτης: Δίνουμε στην Αλεξανδρούπολη πρωταγωνιστικό γεωπολιτικό και ενεργειακό ρόλο