Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η Αλεξανδρούπολη και η ισχυρή τριμερής συμμαχία στα offshore

Η Αλεξανδρούπολη και η ισχυρή τριμερής συμμαχία στα offshore

Τα γράψαμε όταν «βγήκε» η είδηση για την απόκτηση, εκ μέρους της ΔΕΗ, του υπεράκτιου project του Ομίλου Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη, αλλά επειδή ήταν μέρες γιορτινές, με πολλούς από εμάς να βρισκόμαστε σε άλλο κλίμα, όχι τόσο… business, ας το επισημάνουμε και από εδώ: To deal αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την ίδια την εξαγορά, αυτή καθαυτή.

Πρώτον στην ίδια κατηγορία, υπεράκτιο project σταθερής έδρασης με άδεια ως πιλοτικό έργο για την ίδια περιοχή, ανήκει και έργο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ισχύος 485 MW. Για τις έρευνες, επίσημα, αλλά ανεπίσημα για από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή των δύο έργων είχαν προχωρημένες συνομιλίες οι δύο όμιλοι, Κοπελούζου και ΤΕΡΝΑ.

Δεύτερον, υπήρχαν σοβαρές συζητήσεις για συμμετοχή στο σχήμα και του Ομίλου Βαρδινογιάννη μέσω της MORE.

Τρίτον, η ΔΕΗ συνεχίζει τις επαφές αυτές για τριμερή συμμαχία στην ανάπτυξη ενός ενιαίου υπεράκτιου πάρκου στην Αλεξανδρούπολη.

Τέταρτον, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη το ελληνικό πρόγραμμα offshore αιολικών (πλωτών πλέον, και όχι πακτωμένων) στις ελληνικές θάλασσες, μια τόσο ισχυρή τριμερής συμμαχία είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να «παίξει μπάλα» και στον τομέα αυτό.

Πέμπτον, είναι πολύ πιθανό να τριμερής να διευρυνθεί με τη συμμετοχή διεθνούς μεγάλου παίκτη με αντίστοιχη τεχνογνωσία…

Πηγή energypress.gr

Exit mobile version