Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενθάρρυνση των Ευρωπαϊκών δήμων να εισάγουν και να προωθήσουν τη βιώσιμη μετακίνηση.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί ως μότο το «επιλέγω – αλλάζω – συνδυάζω» , εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2014 ανοιχτή συζήτηση, με θέμα «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα -Μετακινούμαι στην Αλεξανδρούπολη», που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις 19:00 έως τις 21:00.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα πραγματοποιηθούν μπροστά στο Δημαρχείο και στην Πλατεία Ανεξαρτησίας μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ταυτόχρονα, στις 21:00 θα διοργανωθεί «ποδηλατοβόλτα», σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες του, με τόπο αναχώρησης το Δημαρχείο.

Προηγούμενο άρθροΣταματάει το ποδόσφαιρο ο Γιάννης Φυσέκης!
Επόμενο άρθροΧωρίς Βουλευτή η ΝΔ σε Ροδόπη και Ξάνθη – Δήλωση Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη μη εκλογή του