Επίσκεψη του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α" στον οικισμό Λουτρού της δημοτικής ενότητας της Τραϊανούπολης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Δούκα Μπασιάκο, για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή ευθύνης του η οποία περιλαμβάνει τους οικισμούς Λουτρού και Πεύκων.
 
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η εκμετάλλευση, η αξιοποίηση και η σωστή λειτουργία των Ιαματικών- θεραπευτικών λουτρών. Η ελλιπής οργάνωση και η παντελής απουσία κάθε προωθητικής ενέργειας και διαφήμισης για την προβολή της επιχείρησης, έχουν ως συνέπεια την μειωμένη επισκεψιμότητα η οποία περιορίζεται κυρίως τους θερινούς μήνες και σχεδόν αποκλειστικά μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων. 
Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη αποσύνδεσης από την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ Α.Ε.) και η λειτουργία μιας αυτόνομης σύγχρονης επιχείρησης, όπως πλέον συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Λουτρά Πόζαρ του Νομού Πέλλας.
Η εκεί δημοτική επιχείρηση έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιαματικής λουτροθεραπείας, φιλοξενίας και αναψυχής καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 
Παράλληλα έγινε αναφορά και στα παρακείμενα αναξιοποίητα ιστορικά μνημεία τα οποία ανήκουν στην ευθύνη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στην "Χάνα", ένα καμαρόστεγο ορθογώνιο κτίριο του δεύτερου μισού του 4ου αι.(ρωμαϊκή περίοδος) που χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας, καθώς και στους λουτρώνες που χρονολογούνται από την εποχή της Τουρκοκρατίας (16ος αι.)
Βασικής και μείζονος προτεραιότητας αποτελεί η ανάπλαση του χώρου αναψυχής του Προφήτη Ήλία, μετά πλέον και την ανανέωση της σύμβασης μεταξύ του δασαρχείου και του Δήμου της Αλεξανδρούπολης. Η ανακατασκευή και η εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου, η αντικατάσταση των καθιστικών (παγκάκια) και όλων των ξύλινων κατασκευών αποτελούν έργα άμεσης προτεραιότητας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την υποβάθμιση και την φθίνουσα πορεία του μονοθέσιου πλέον Δημοτικού σχολείου του Λουτρού (σήμερα φιλοξενεί μόνο 15 παιδιά) και για την τόσο σημαντική έλλειψη ενός γυμναστή, γεγονός που "αναγκάζει" πολλά παιδιά να μετακινούνται στο δημοτικό σχολείο της Άνθειας. 
Τα θέματα υποδομών εστιάζονται κυρίως στην συντήρηση, στην ανάγκη δημιουργίας ράμπας για ΑμεΑ και στην έλλειψη φωτισμού της κεντρικής γέφυρας του οικισμού καθώς και στην ολοκληρωμένη αποκατάσταση του οδικού δικτύου μετά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απο την αλλαγή των δικτύων.
Το αποχετευτικό και η αγροτική οδοποιία είναι μερικά από τα χρονίζοντα προβλήματα ενώ πλέον είναι αναγκαία και η άμεση συντήρηση στο κτίριο του Πολύκεντρου, στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της κοινότητας, η ομάδα "Δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής προσφοράς  γυναικών Λουτρού", η "βοήθεια στο σπίτι", το ΚΑΠΗ, το αγροτικό ιατρείο και ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων. 
Ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων αποτελεί η απουσία ενός ηλεκτρονικού μηχανήματος για τα εισιτήρια της αστικής συγκοινωνίας, με αποτέλεσμα την αναγκαστική επιβολή προστίμων στους επιβάτες. 
Σε ότι αφορά των οικισμό των Πεύκων τονίστηκε η προσφορά και η άριστη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεύκων «Οι Ρίζες» καθώς και η ανάγκη παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τους δύο οικισμούς.
Η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα με σκοπό να συζητήσουμε και με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους υπόλοιπους φορείς και εντάσσεται στο πρόγραμμα περιοδειών της Δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α." αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης από τους κατοίκους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
 
 
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."

 

Προηγούμενο άρθροΛαμπάκης Ευάγγελος: Πρόταση για μετατροπή του παλιού Νοσ/μείου σε Διοικητήριο, Αστυνομική Δ/νση, Δικαστικό Μέγαρο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση των Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ορεστιάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο