Στον δημοτικό δρόμο Μακρυλιές – Ξηροπόταμο και συγκεκριμένα στο τμήμα της περιοχής ‘Αη Βλάσης με κάθε έντονη βροχόπτωση δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα πλημμυρών στην περιοχή .

Συγκεκριμένα , στο τμήμα αυτό του δρόμου , σε κάθε έντονη βροχόπτωση τα νερά που συγκεντρώνονται κατά μήκος του οδοστρώματος (και από την υπερκείμενη πλαγιά)  εκτρέπονται κατηφορικά (στροφή-κλίση οδοστρώματος) δημιουργώντας χείμαρρο που κατασκάπτοντας δύο ελαιοκτήματα καταλήγει με μεγάλη ορμή (ένεκα της κλίσης του εδάφους) στα παρακείμενα σπίτια και περιβόλια.

 Αποτέλεσμα : γκρεμίζονται  περιφράξεις , καταστρέφονται καλλιέργειες , γεμίζουν μπάζα και γενικά φερτά υλικά περιβόλια αυλές , πλημμυρίζουν και απειλούνται σπίτια .

Επιπλέον δε , μπαζώνεται ο  υδραύλακας Μακριλιών .

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα έγινε εντονότερο μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου 2017.

Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις , κατολισθήσεις , απώλειες περιουσιών , ακόμη θα κινδυνεύσουν άνθρωποι . 

Επισημαίνεται δε ότι στην περιοχή υπάρχουν έξι σπίτια με περιβόλια και ελαιοκτήματα .

Ο Δήμος Σαμοθράκης πρέπει να επιληφθεί του σοβαρού αυτού θέματος ώστε με ανάλογες τεχνικές παρεμβάσεις (πχ τοιχεία) να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα (επισημαίνεται ότι τα ρείθρα ομβρίων δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί μπαζώνονται γρήγορα ένεκα της εδαφικής διαμόρφωσης) .

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Γέμισαν με γυαλιά μια ταΐστρα που είχε φαγητό για τα αδέσποτα
Επόμενο άρθροΣτις κάλπες την Κυριακή 28/11 οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης