Σε ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου αναφέρει:

Συλλαλητήριο Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 07.00 μ.μ. στην Πλατεία Ορεστιάδα

Ο λαός απαιτεί: οι Ναζί στη φυλακή! Τίποτα λιγότερο από αυτό δε θα δεχτούμε!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9/2020 μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις. Η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020 στις 11.00 π.μ.

Οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη, πρέπει να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές και ρατσιστικές ενέργειες. Η ιδεολογία της συγκεκριμένης οργάνωσης όπλισε το χέρι των φασιστών να δολοφονούν και να επιτίθενται με μίσος σε μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Γι’ αυτό ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να απομονώσουμε τον φασισμό και τους κάθε λογής εκφραστές του με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους εκτρέφει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Διανύουμε την πιο κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί αποφασιστικά με μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε στο συλλαλητήριο της 6ης/10/2020 στις 7μ.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας την νεολαία, εκπαιδευτικούς, φορείς, σωματεία και όλο τον εργαζόμενο κόσμο ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης για τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Η Πρόεδρος
Γιαννάτου Κική

Η Γ. Γραμματέας

Γεωργουσίδου Μαρία

Προηγούμενο άρθροΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Όταν η πολιτική λειτουργεί αρμονικά σε όλα τα επίπεδα
Επόμενο άρθροΣτέλιος Πέτσας: Ακυρώνονται λόγω κορωνοϊού οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου