Τελικά, όπως φαίνεται, υπάρχουν και Κράτη που μπορούν να λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις μέσα στην ΕΕ. Ενώ η Ελληνική κυβέρνηση, ψάχνει χρηματοδότηση από τη Γερμανία, για να φτιάξει σπίτια στους μετανάστες, η Δανία ψήφισε νόμο που δίνει τη δυνατότητα στη σκανδιναβική χώρα να επανεγκαθιστά αιτούντες άσυλο σε χώρες εκτός Ευρώπης. Η Δανία αψήφησε τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει τα σχέδιά της και πέρασε νομοσχέδιο, με 70 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 24 κατά.

Το νομοσχέδιο, έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδιαμορφώσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση και το άσυλο, αλλά θα επιτρέψει στη Δανία να μεταφέρει πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της σε κέντρα ασύλου σε μια άλλη χώρα, πιθανόν εκτός Ευρώπης, όπου οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο θα επανεξετάζονται και εκείνοι πιθανόν θα αποκτούν προστασία σε εκείνη τη χώρα.

«Αν κάνετε αίτηση για άσυλο στη Δανία, ξέρετε ότι θα σταλείτε σε μια χώρα εκτός Ευρώπης και άρα ελπίζουμε πως οι άνθρωποι θα σταματήσουν να ζητούν άσυλο στη Δανία», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο δίκτυο DR ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος για τη μετανάστευση Ράσμους Στόκλουντ.

Η πλούσια σκανδιναβική χώρα, η οποία έχει γίνει διαβόητη για τις μεταναστευτικές πολιτικές της την τελευταία δεκαετία, έχει θέσει ως στόχο μηδενικό αριθμό αιτούντων άσυλο και να δέχεται πρόσφυγες μόνο με το σύστημα ποσοστώσεων του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ www.politispress.gr

Προηγούμενο άρθροΔάνεια έως και 200.000 ευρώ σε αγρότες-μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από Covid
Επόμενο άρθροΤο φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε και η Άννα Βίσση το υποδέχεται στην Αλεξανδρούπολη! Αμήν!