Η Ελένη Ράντου και ο Γιάννης Ξανθούλης 

τα τιμώμενα πρόσωπα στο 20ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ 

Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες και φέτος στην Κριτική Επιτροπή

 

Η έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας πλησιάζει και είναι πλέον όλα έτοιμα για τη φετινή, επετειακή διοργάνωση, στο 20ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Η βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, η Νέα Ορεστιάδα Έβρου, θα υποδεχτεί θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, την επταμελή κριτική επιτροπή που αποτελείται και φέτος από διακεκριμένους καλλιτέχνες, τον αγαπημένο φίλο του Φεστιβάλ και σταθερό παρουσιαστή τα τελευταία 16 χρόνια Αλέξη Κωστάλα, εκλεκτούς προσκεκλημένους, αλλά και τα Τιμώμενα Πρόσωπα.
Βέβαια, πανταχού παρόν και φέτος το Γκατζολάκι, η δημοφιλής μασκότ του Φεστιβάλ, που ειδικά για τα 20 γενέθλιά του φόρεσε τα γιορτινά του. 

Η Γιορτή ξεκινάει λοιπόν την Παρασκευή 30 Αυγούστου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, σε ένα δεκαήμερο γεμάτο συγκινήσεις. 

 

  • Τιμώμενα πρόσωπα η Ελένη Ράντου και ο Γιάννης Ξανθούλης

 

Η οργανωτική επιτροπή του 20ου Φεστιβάλ αποφάσισε να τιμήσει φέτος δύο άξιους δημιουργούς του Ελληνικού Θεάτρου για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά τους.

Έτσι, κατά την επίσημη έναρξη, το Σάββατο 31 Αυγούστου, θα τιμηθεί η δημοφιλής ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σεναριογράφος και θεατρική παραγωγός Ελένη Ράντου και κατά την τελετή λήξης με την απονομή των βραβείων, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ο σπουδαίος Γιάννης Ξανθούλης, εκ των σημαντικότερων συγγραφέων και διανοούμενων που διαθέτει η χώρα μας με πολύπλευρο και πολυετές έργο στο θέατρο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τα εικαστικά, το ραδιόφωνο, το τραγούδι και γενικά στα Γράμματα και τις Τέχνες.

 

 

  • Η Κριτική Επιτροπή

 

 

Την Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει και θα αξιολογήσει όλες τις παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, αποτελούν οι (αλφαβητικά): Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Άννα Κουρή (ηθοποιός), Ελένη Κρίτα (ηθοποιός), Περικλής Λιανός (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος) και Ελένη Φίλιππα (ηθοποιός). 

Η επταμελής Κριτική Επιτροπή του 20ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου διασφαλίζει για μία ακόμη χρονιά την έγκυρη αξιολόγηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων που λαμβάνουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους.

Προηγούμενο άρθροΑναστασία Γκαρά: “Θα επανεξετάσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο το Σεπτέμβριο το δρομολόγιο Δράμα – Αλεξ/πολη
Επόμενο άρθροΔιονύσης Κλάδης: “Τα event δεν σώζουν τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους”