Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ…

 

Θέλουν πραγματικά φράχτη στον Έβρο οι πολιτικές δυνάμεις των κομμάτων εξουσίας ;!

Ο πυρίκαυστος αντίλογος της Ελληνικής Λύσης !

 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο*

 

Η παράνομη μετανάστευση ξεκίνησε δειλά -δειλά από τα μέσα της δεκαετίας του 80 , φούντωσε όμως τις επόμενες δεκαετίες ,δυστυχώς σε υλοποίηση του μυσαρού σχεδίου Richard Coudenhove Kalergi ,εξυφαινόμενου από τας αρχάς του περασμένου αιώνος , μιας που έριξε ρίζες σε μια ανέτοιμη Ελλάδα χωρίς μεταναστευτική πολιτική , χωρίς πρόγραμμα και στόχους για να αντιμετωπίσει το αποφώλιο (αποκρουστικό) κύμα εισερχομένων παράνομων μεταναστών.

Ο λαός μας ακόμη και οι πιο προοδευτικοί και διεθνιστές διαισθάνθηκαν πως καλά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελπίδα των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή αλλά απέναντι σε όλα αυτά υπερτερεί η υποχρέωση να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και όσων κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα!

Η έλλειψη διαχρονικά επιτελικού κράτους οδήγησε τις Ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν «δεύτερες σκέψεις» για την δημιουργία φράχτη στον Έβρο κυρίως κατά μήκος της συνοριογραμμής του ομώνυμου ποταμού.

Χωρίς εκπόνηση ενός καθολικού σχεδίου αλλά εντελώς αποσπασματικά η κατασκευή του ξεκίνησε αρχές του 2012 επί κυβερνήσεως Πασόκ με υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Χρήστο Παπουτσή σε μικρό τμήμα μόλις 11 χιλιομέτρων στο βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Έβρου ως μια κίνηση αποτροπής των διακινητών από παράνομες προωθήσεις και μεταφορές ανθρώπων , στέλνοντας μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» … Μετά τα γεγονότα του 2020 , όταν προσπάθησαν να εισβάλλουν μαζικά από τις Καστανιές και από τα χερσαία σύνορα του Ποταμού Έβρου χιλιάδες παράνομοι μετανάστες υπό τις ευλογίες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής η ελλαδική πολιτεία « ξύπνησε» από την αδράνεια και τον λήθαργό της, κατασκευάζοντας ακόμη ένα μεγαλύτερο τμήμα φράχτη 27 χιλιομέτρων από ενισχυμένες σιδερόφραχτες λαμαρίνες πάλι κατά μήκος του ποταμού Έβρου ανεβάζοντας το μήκος του φράχτη σε 38 χιλιόμετρα . Στις αρχές του τρέχοντος έτους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τακης Θεοδωρικάκος ενόψει και της αναμενόμενης εκλογικής αναμετρησης ανακοίνωσε απόφαση του ΚΥΣΕΑ να επεκταθεί ο φράχτης στο μεγαλύτερο μήκος του ποταμού δηλαδή σε άλλα 140 χιλιόμετρα από τα οποία έχουν σχεδιαστεί να γίνουν άμεσα 35 χιλιόμετρα έναντι προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό κυρίως για την δημιουργία εντυπώσεων λόγω εκλογών ήλθε πριν λίγες ημέρες στον Έβρο ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ,για να εγκαινιάσει τα νέα αυτά 35 χιλιόμετρα και να κλείσει την συμφωνία ποια εταιρεία θα αναδεχόταν το έργο!

Η αλήθεια είναι πως δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις και διαξιφισμοί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και ιδιαίτερα κατά πόσο ένας τέτοιος φράχτης είναι απαραίτητος για την Ελλάδα αλλά τα κυριότερο , ποιος «θα πληρώσει το μάρμαρο» δηλαδή ποιος θα υποχρεωθεί να καλύψει το κόστος δημιουργίας του , ιδιαίτερα τώρα που αυξάνει το μήκος κατασκευής του ;! Μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου 2022 η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φαν ντερ Λάϊεν τοποθετήθηκε αρνητικά στο ζήτημα, η δαπάνη κατασκευής του φράχτη να βαρύνει τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης( Ε.Ε). Η αλήθεια είναι ακόμη πως τύποι σαν τον Ευρωβουλευτή Παπαδημούλη που διατράνωσε την αντίθεση του για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο και μάλιστα με φαιδρά επιχειρήματα, πως ούτε η Ε.Ε θέλει τον φράχτη ,γι αυτό δεν τον χρηματοδοτεί , δεν περιποιούν τιμή στις πολιτικές δυνάμεις που τον εντάσσουν στους κόλπους τους.

Στο σύνολο τους όμως οι πολιτικές δυνάμεις των κομμάτων εξουσίας συμμετέχουν σε μια φαρσοκωμωδία στο κατά πόσο επιθυμούν την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Τι έκανε αλήθεια η παρούσα κυβέρνηση τέσσερα ολόκληρα χρόνια και δεν κατασκεύασε παρά μόνο μικρό μέρος του σιδερόφραχτου φράχτη ;Δεν θα μπορούσε αν ήθελε στην διάρκεια των τεσσάρων ετών να κατασκευάσει όλο τον φράχτη αντί η πυορροούσα αυτή κατάσταση να επιτρέπει την συνέχιση αθρόας παράνομης εισόδου παράνομων μεταναστών ;! Δυστυχώς αλλά ούτε η κυβέρνηση ούτε και τα λοιπά κόμματα εξουσίας επιθυμούν την κατασκευή του φράχτη του Έβρου…. Γιατί τις ΜΚΟ που σχεδόν καραδοκούν πίσω από κάθε διακίνηση δεν τις πειράζει το άθλιο σύστημα…! Πολλοί βολεύονται δυστυχώς από την μη κατασκευή του φράχτη ! Οι γείτονες εξ ανατολών αφρίζουν και μόνο με την ιδέα δημιουργίας του φράχτη…Αλήθεια γιατί η Ε.Ε αρνείται την χρηματοδότηση με δικά της κονδύλια για την δημιουργία του φράχτη; Ποιος ωφελείται από την ύπαρξη φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα ;! Δεν ωφελείται η Ε.Ε μια και τα δικά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης;! Αλήθεια δεν θα μπορούσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις να φροντίσουν για αντιαρματικό(!) φράχτη για να υπάρχει και πρόσθετη διασφάλιση των συνόρων μας;! Γιατί όσα τμήματα φτιάχτηκαν με λαμαρίνες και κουνιούνται και τις διαπερνά τάνκ μέχρι να πεις τρία…! Ας σοβαρευτούν λοιπόν οι δυνάμεις εξουσίας και ας σκεφτούν και λίγο τον τόπο … όχι μόνο τις καρέκλες τους !

Γιατί παρά τα ημίμετρα και την αποσπασματική κατασκευή του φράχτη οι μεταναστευτικές ροές καλά κρατούν .Μόνο πέρυσι το καλοκαίρι στον Διάστημα Μαϊου -Ιουνιου -Ιουνιου 2022 οι ροές παράνομων μεταναστών στα χερσαία σύνορα του Έβρου αυξήθηκαν κατά 34%σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.(πηγή erthnews29-8-2022 Αύξηση μεταναστευτικών ροών στον Εβρο )(Αλλα και Έθνος ,Καθημερινή αύξηση ροών στον Εβρο κατά 20%).Ενόψει εκλογών λοιπόν η κυβέρνηση αλλόφρων τρέχει και δεν φτάνει ,εξαγγέλλοντας εντυπωσιακή επέκταση του φράχτη στα 140 χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού Έβρου, ενώ θέτει σε εφαρμογή και το σχέδιο Ακρίτας.(βλ komotinipress 7-9-2022 Το σχέδιο Ακρίτας για την θωράκιση των συνόρων .) Το τελευταιο περιέχει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο αρχικά σε 35 χιλιόμετρα ,την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων και άλλες “εντυπωσιακές θέσεις επί χάρτου” του υπουργείου προ πο , για να διατυμπανίζει ο υπουργός Θεοδωρικακος ,πως τωρα πια δεν περνάει κουνούπι από τον Έβρο …Να υποχρεώνεται όμως το ασυνεπές Ελλαδικό κράτος να περιμαζέψει από νησίδα του Έβρου ,πλησίον της περιοχής των Λαβάρων 38 “λάθρο “,τους οποίους εναπόθεσε ο μεγάλος και επικίνδυνος διακινητής ,η Τουρκία ,με την δική της ύπουλη στρατοχωροφυλακή …! Επομενως που είναι η αποτελεσματικότητα του φράχτη …όταν οι αλάστορες(δαίμονες) ισλαμιστές θα μας τους εναποθέτουν σε νησίδες που ανήκουν στο ελληνικό έδαφος …(βλέπετε η ροή του ποταμού μεταβάλλεται συχνά κάθε χρόνο ,αλλάζοντας έτσι και την οριογραμμή συνόρων) αλλά εμείς θα είμαστε κρυμμένοι πίσω από το καβούκι μας ,τον περιβόητο φράχτη …βγαίνοντας μόνο όταν μας παίζουν οι παμπόνηροι ανατολίτες “σαν την γάτα με το ποντίκι ..”εναποθέτοντας μας τους “λάθρο”ως πρόσφυγες ,σε νησίδες!

Το ανεπαρκές και καθόλου επιτελικό ελλαδικό κράτος εκτός από την εξαγγελία προς εκλογικό εντυπωσιασμό της επέκτασης του φράχτη θα πρέπει επιτέλους να εκπονήσει σχέδιο πραγματικής φύλαξης των συνόρων ,πρωτίστως με Εθνοφύλακες -που έκαναν όλη την δύσκολη δουλειά στην “εισβολή “του 2020-με στρατό ,με συνεχείς περιπολίες μπροστά στο ποτάμι και στον φράχτη και φυσικά με εκπαιδευμένους συνοριοφύλακες … (Η ταπεινότητα μου έχει μιλήσει κατά καιρούς και για την αναγκαιότητα της παλλαϊκής άμυνας ) Όμως τα παραπάνω πρέπει να πλαισιωθούν και με τεχνικά μέσα ,όπως σύγχρονα drownes που θα περιπολούν από μακριά όλη την περιοχή του Έβρου !Ναι λοιπόν στον φράχτη αλλά κατά μήκος όλων των χερσαίων συνόρων του Έβρου και όχι όπως μέχρι σημερα γίνεται …!!!

Η Ελληνική Λύση με τον πύρινο και διαπρύσιο για τα εθνικά συμφέροντα λόγο της έχει κατά καιρούς στηλιτεύσει και δια του προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου τα κακώς κείμενα της Ελλαδικής Πολιτείας αναφορικά με τον φράχτη και τις συνεχείς παλινδρομήσεις όσο και τις σκοτεινές θέσεις των αρμοδίων(λέγε με Μηταράκη με ταξίδια στο Πακιστάν για φτηνό εργατικό δυναμικό !) σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο …Γιατί ποτέ δεν φέραμε προ των ευθυνών τους τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας πως τα δικά μας σύνορα είναι πρωτίστως δικά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική ,στρατηγική και πολιτικη ενίσχυση ! Αλλιώς κοροιδευόμαστε αποδεικνύοντας ότι απεμπολούμε Εθνική κυριαρχία ρίχνοντας νερό στον μύλο του οποιουδήποτε Ερντογάν …!

 

* Ο Ηλίας Ν Ηλιακόπουλος είναι Δρ Νομικής ,Δικηγόρος,υποψήφιος βουλευτής με την “Ελληνική Λύση”στον Νομό Έβρου .

Προηγούμενο άρθροΠατρινός ζήτησε το πιο απίθανο ρουσφέτι: «Στείλτε μετάθεση την σύζυγό μου στην Αλεξανδρούπολη»
Επόμενο άρθρο6 Απριλίου 1914 ~ Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Θρακικού Ελληνισμού