Επιταχύνεται ο ρυθμός εμβολιασμών στη χώρα μας, όπου πλέον εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες πολίτες άνω των 18 ετών, και με τους νέους να αποτελούν «οδηγούς» της όλης προσπάθειας για το χτίσιμο του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας», αφού η ανταπόκρισή τους είναι εντυπωσιακή.

Κάνοντας έκκληση για μία ακόμη φορά σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη σημερινή ενημέρωση: «Είναι εντυπωσιακοί οι ρυθμοί με τους οποίους κινούμαστε στον εμβολιασμό, γνωρίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, «οι εμβολιασμοί σήμερα αναμένεται να υπερβούν τους 102.000», ενώ ανέφερε ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 35,51%, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 20,39% του ενήλικου πληθυσμού. «Έχουμε ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κικίλιας, το 40% των κατοίκων των νησιών είναι εμβολιασμένο με την πρώτη δόση – σε σχέση με 22% που ήταν το ποσοστό αυτό πριν ξεκινήσει στοχευμένα η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» – και 27% πλήρως εμβολιασμένοι (13% πριν την έναρξη της επιχείρησης).

Η σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά στην επικράτεια είναι ακόμη πιο θετική για τον ρυθμό θωράκισης των νησιωτικών περιοχών. Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην επικράτεια είναι 35,5% ενώ στη νησιωτική χώρα είναι 40%. Πλήρη ανοσία έχει στην επικράτεια το 20,39% ενώ στα νησιά το 27% του πληθυσμού.

Μάλιστα, σε ορισμένα νησιά η πληρότητα των ραντεβού για εμβολιασμούς φτάνει το 100%. Ενδεικτικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε το «καλό παράδειγμα» των κατοίκων της Λευκάδας, της Θάσου, της Πάρου, της Μυκόνου και της Σαλαμίνας, που συμμετέχουν στον εμβολιασμό.

Σημειώνεται πως τον ίδιο ενθουσιασμό είχαν δείξει προηγουμένως και οι 30άρηδες και 40άρηδες, όταν είχε ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις δικές τους ηλικιακές ομάδες.

πηγη www.cnn.gr

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη επιτυχία και διακρίσεις για τις ομάδες ρομποτικής Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΝίκος Γεωργίαδης: “Επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης”