Η FairLife ανεβαίνει στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης (Elbrus 5.642 μ.) για την ολοκλήρωση της Γραμμής Υποστήριξης 111 57 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Η FairLife L.C C. συστρατεύεται με διακεκριμένους ορειβάτες για τη συγκέντρωση χρημάτων (FundRaising event)

 

Η «FairLife L.C.C. – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα»,ο πρώτος μη κερδοσκοπικός φορέας που ασχολείται αποκλειστικά για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στη χώρα μας. Επιδιώκει να υποστηρίξει τους πάσχοντες ασθενείς και τους φροντιστές τους στη δύσκολη διαδρομή της θεραπείας αλλά και να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία και το ευρύτερο κοινό ότι η πρόληψη με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί την τηλεφωνική γραμμή Υποστήριξης  111 57 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα .

Παράλληλα μέσα από δράσεις όπως τα Breathtaking events (πεζοπορικές διαδρομές και άλλες  δραστηριότητες στη φύση) επιθυμεί  να αναδείξει ότι υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας. Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα.

 Συνοδοιπόρο και αρωγό στην προσπάθειά μας αυτή για την προώθηση ενός υγιειούς τρόπου ζωής αλλά και έμπρακτης υποστήριξης στο όραμά μας έχουμε την ορειβάτη Κική Τσακαλδήμη, Βrand Ambassador FairLife L.C.C «Γνωρίζοντας τι σημαίνει να χάνεις την ανάσα σου» αναφέρει, «κατανοώ και συναισθάνομαι τους χιλιάδες φίλους με καρκίνο του πνεύμονα που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Η ανάβαση στο Έλμπρους έχει ως στόχο να δώσω δύναμη στη φωνή μου, να φωνάξω πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψουμε και να παλέψουμε. Συγχρονίζω το βήμα μου τη με αυτό της FairLife L.C.C.- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Kαρκίνο του Πνεύμονα, και αφιερώνω την ανάβαση της ομάδας μας  για τη συγκεντρωση χρημάτων με στόχο την υλοποίηση της γραμμής υποστήριξης  111 57 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα . Η μάχη με τον Καρκίνο του Πνεύμονα  είναι ένα βουνό που το ανεβαίνουμε μαζί».

 Στο πλευρό της Κικής για την ανάβαση στην  κορυφή του Ελμπρους και την προσπάθεια  της να στηρίξει την FairLife LCC θα είναι ο άνθρωπος που την ενέπνευσε να ασχοληθεί με την ορειβασία, ο διεθνούς φήμης ορειβάτης – ακτιβιστής, συγγραφέας καθώς και TED Fellow, ομιλητής παρακίνησης, σύμβουλος ηγεσίας,  Satyabrata Dam Welcome to Satyabratadam.com . Τα επιτεύγματά του αξιοσημείωτα.  Είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που έχει  ηγηθεί επιτυχώς αποστολών στο Όρος Έβερεστ, στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο και που έχει σκαρφαλώσει τις υψηλότερες κορυφές των 7 ηπείρων. Ως ο πρώτος διεθνής Βrand Ambassador FairLife L.C.Cμας στέλνει το μήνυμά του:
Όλοι μας έχουμε να ανεβούμε το προσωπικό μας Έβερεστ και κατά πάσα πιθανότητα το δικός σας είναι πιο ψηλό από το δικό μου. Στη πορεία θα αποθαρρυνθούμε, θα αισθανθούμε έντονη κούραση, φόβο αλλά και μια τάση να χάσουμε την πίστη μας στον εαυτό μας αλλα και στα όνειρα μας. Τότε, πρέπει να σκεφτούμε και να αναζητήσουμε βαθιά μας αυτό που πραγματικά μας παρακινεί να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να στοχεύουμε στην επίτευξη τους. Αυτό που πρέπει να βρούμε μέσα μας είναι το πάθος μας, τον στόχο μας αυτόν για τον οποίο είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα προκειμένου  να τον πετύχουμε και να κάνουμε αυτό το άλμα πίστης προς το άγνωστο ξεπερνώντας  τον εαυτό μας. Το να φτάσουμε στην κορυφή του δικού μας Έβερεστ και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα όρια μας, τους φόβους μας και να συνειδητοποιήσουμε πόσο πραγματικά δυνατοί και αξιοθαύμαστοι είμαστε. Το να τα παρατάμε δεν αποτελεί επιλογή. Αν παρατήσουμε τα όνειρα μας τότε τι μας μένει για να ζήσουμε; Κάθε κορυφή στη ζωή είναι ένα υπέροχο μέρος από όπου κοιτάζουμε  τον εαυτό μας να μεταμορφώνεται σε έναν ισχυρότερο, καλύτερο και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα άνθρωπο. Λένε ότι ο άνθρωπος  που θα ανέβει ένα βουνό δεν θα είναι ποτέ ίδιος  όταν πια  κατέβει.  Γιατί θα έχει κάνει ένα ταξίδι ζωής που θα το αλλάξει βαθιά και για πάντα μέσα του. Γι αυτό λοιπόν ονειρέψου, κυνήγησε το αδύνατο και κάνε το δυνατό. Αυτό που θα βρεις στην κορυφή είναι η ίδια η ΖΩΗ!. Άσε λοιπόν τη  ZΩΗ να σου κόψει την ανάσα και όχι τον καρκίνο του πνεύμονα.

Την ομάδα συμπληρώνει ο Ιωάννης Καραδούκας,  ορειβάτης 74 ετών, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα επιτεύγματα της Κικής  (όταν το 2017 πραγματοποίησε την 1η ελληνική γυναίκεια ανάβαση στο Έβερεστ)  και ξεκίνησε μαζί της πριν δύο χρόνια την “κατάκτηση” της δικής του κορυφής, Ο Ιωάννης Καραδούκας στέλνει το μήνυμα ότι τα όνειρα δεν έχουν ηλικία, δεν επιδέχονται περιορισμούς. Το αποδεικνύει έχοντας ήδη ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής το Κιλιμάντζαρο (5895 μ.), έφτασε ως την κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ, 5440 μ.  αναρριχήθηκε σε κορυφή άνω των 5400μ στα Ιμαλάια και φυσικά στον Όλυμπο.

 

Παρακάτω δείτε το σχετικό video για την αποστολή  :

H Κορίνα Πατέλη-Bell, πρόεδρος της FairLife LCC δήλωσε “Τρεις άνθρωποι από διαφορετικές γενιές, που ο ένας ενέπνευσε τον άλλο στην κατάκτηση των ονείρων τους , θέλουν να εμπνεύσουν όλους μας με τη στάση ζωής τους. Η αποστολή θα ξεκινήσει για τη Μόσχα στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου. Στη FairLife LCC προχωράμε με ένα βήμα τη φορά. Η δική μας κορυφή στη FairLife L.C.C είναι η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης φίλων της FairLife 11157 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα , την οποία θερμά στηρίζουν.  Προκειμένου να φτάσουμε στην πλήρη λειτουργία της, η κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη. Συντονίστε το βήμα σας με αυτό της Κικής, του Satya, του Ιωάννη και της FairLife LCC, ενισχύοντας  οικονομικά την προσπάθεια μας. Mαζί θα φτάσουμε στη δική μας κορυφή”!

 

 «FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα»

Η «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα – μέλος των ΕΛΛΟΚLUCEELF ,GLCC και IASLC – που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο πνεύμονα και δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Bell* 57 ετών που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή της FAIRLIFE L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

*Ο Simon Βell, Average Adjuster, δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα για σχεδόν 4 δεκαετίες, με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρεία «FairSeas Average Adjusters», της οποίας ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.

 

Βιογραφικά Συμμετεχόντων :

ΚIKH TΣΑΚΑΛΔΗΜΗ:

Η Κική γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων των ΑΤΕΙ Αθήνας, επιστρέφει στην γενέτειρά της. Η οπτιμιστική της φύση μετουσιώνεται σε συνεχή παρότρυνση προς όλους, ότι “Τα πάντα είναι εφικτά, αρκεί να το πιστέψουμε”. Και αυτό ακριβώς είναι που την οδήγησε να πραγματοποιήσει το 2017 την πρώτη γυναικεία Ελληνική αποστολή στο όρος Έβερεστ. Έκτοτε μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ, προπονήσεων, ομιλιών ως motivational speaker και αρθρογραφίας στο blog της σελίδα της: www.higherthaneverest.org Άξονας της ζωής της, το ευ ζην. Λάτρης του τένις, δρομέας μεγάλων αποστάσεων & mountainbiker, πιστεύει σε μια βιωματική φόρμα συνεχούς ποιοτικά εξέλιξης. Επόμενος στόχος να ολοκληρώσει το Explorer’s Grand Slam και να εμπνεύσει όσο περισσότερους ανθρώπους είναι στις δυνάμεις της, να ανέβουν την δικές τους «κορυφές».

 SATYABRATA DAM (Satya)

Πρώην αξιωματικός, πεζοναύτης του Ινδικού Ναυτικού με 22 χρόνια υπηρεσίας, ο Satya ένας ζωντανός θρύλος με πάνω από 45 χρόνια καριέρας στην ορειβασία, “Πολίτης του κόσμου, αχόρταγα αναζητητής της συγκίνησης και της αδρεναλίνης”, όπως περιγράφει τον εαυτό του, μεταξύ άλλων είναι επίσης TED Fellow , ομιλητής παρακίνησης, σύμβουλος ηγεσίας, συγγραφέας και ακτιβιστής. Ο Satya είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που οδήγησε επιτυχώς αποστολές στους τρεις “πόλους” – το Έβερεστ, τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο, ανέβηκε στις ψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων, συμπεριλαμβανομένων αυτή του Έβερεστ (επτά φορές)  και πάνω από 500 κορυφές στα ψηλά βουνά παγκοσμίως, ταξίδεψε σε 195 χώρες στον κόσμο, περπάτησε το μήκος της Αφρικής από την Τυνησία στη Νότια Αφρική, διέσχισε το δρόμο  του μεταξιού από τη Μογγολία στην Κωνσταντινούπολη, γύρισε δύο φορές  με ιστιοφόρο τον κόσμο, διέσχισε με σκι την παγωμένη της Γροιλανδίας και παρόλα αυτά  δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσει το ταξίδι της εξερεύνησης.

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΔΟΥΚΑΣ

Ο Ιωάννης πατέρας τριών κοριτσιών, γεννήθηκε στην  Κορνοφωλιά Έβρου και  το ανήσυχο  πνεύμα του τον οδήγησε σε νεαρή ηλικία στην Γερμανία όπου δημιούργησε επιτυχώς πρωτοπόρα  επιχείρηση, ξεκινώντας στην κυριολεξία από το μηδέν, αποδεικνύοντας πως όταν θέτεις στόχους και προσπαθείς σκληρά μπορείς να φτάσεις ψηλά. Το 2017 μαθαίνει για το επίτευγμα της Κικής Τσακαλδήμη, για την 1η Γυναικεία Ελληνική αποστολή στο Έβερεστ και εμπνέεται από την δύναμη ψυχής της. Εκεί συνειδητοποιεί πως η γυναίκα αυτή τυχαίνει να είναι η κόρη του παιδικού του φίλου από την Κορνοφωλια και η υπερηφάνεια του παίρνει διπλό χαρακτήρα. Έκτοτε η ανάβαση σε ψηλές κορυφές γίνεται και δικός του στόχος και αποδεικνύει πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας  https://fairlifelcc.com/el/donations/custom/ και να μας υποστηρίξετε μέσω πιστωτικής κάρτας,Paypal ή εναλλακτικά μέσω κατάθεσης με το επώνυμο σας και την ένδειξη ΕΛΜΠΡΟΥΣ σε έναν από τους παρακάτω  λογαριασμούς :
 
– Τράπεζα Πειραιώς 5019101415229 (ΙΒΑΝ: GR2201720190005019101415229)
– Alpha Bank 143002002024300 (ΙΒΑΝ: GR2701401430143002002024300)

ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

#Elbrus4FairLife
#C_U_ON_TOP

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Nέλλη Καψή

Ναπολέοντος 18, 16675, Γλυφάδα
Τηλ: 213 0165784
Emailkorina.bell@fairlifelcc.com 
Facebookhttps://www.facebook.com/fairlifelcc
Ιnstagramhttps://www.instagram.com/fairlifelungcancer  
Websitehttps://fairlifelcc.com/
YouTube
LinkedIn

 

Προηγούμενο άρθροΣε απόσταση «αναπνοής» από τη Θράκη η αφρικανική πανώλη
Επόμενο άρθροΔουλέμποροι με ειδίκευση» στα social media: Τα μηνύματα που στέλνουν στο Facebook για τον Έβρο