Η ανακοίνωση των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συντεταγμένη έξοδο από την καραντίνα, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, αναβάλλεται γι’ αργότερα

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επρόκειτο να παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη», την ώρα που δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αυστρία και η Δανία, έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Όμως, οι Επίτροποι θα περιοριστούν τελικά σε μια «συζήτηση προσανατολισμού» για το θέμα, χωρίς να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Κατά συνέπεια, η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσε η πρόεδρος της Κομισιόν αναβάλλεται.

Η χρονική στιγμή φαινόταν ότι ήταν η κατάλληλη, επειδή ορισμένες χώρες-μέλη είχαν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν πώς θα κινηθούν τις επόμενες εβδομάδες, εξήγησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Έρικ Μάμερ.

Όμως, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, ήταν ταυτόχρονα και μια «ευαίσθητη» χρονικά περίοδος, επειδή η κάθε χώρα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο της πανδημίας.

«Η Επιτροπή δεν θέλει να διακινδυνεύσει και να δώσει μια ένδειξη χαλάρωσης που μπορεί να ήταν παρεξηγήσιμη» προσέθεσε, εκτιμώντας ότι μια ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει «μετά το Πάσχα» των Καθολικών.

Η Αυστρία έδωσε τη Δευτέρα ένα χρονοδιάγραμμα του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων που εφαρμόζονται σήμερα για την πανδημία, το οποίο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, με την επαναλειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση των περιορισμών, με την επαναλειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών και δημοτικών σχολείων από τις 15 Απριλίου.

πηγη www.prownews.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου ευχαριστεί για την εθελοντική στήριξη και ομοψυχία τα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΆρση προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό