Η συγχώνευση τμημάτων και υπηρεσιών αποτελεί το κυβερνητικό ” αντίδοτο” στην τεράστια έλλειψη προσωπικού , που αντιμετωπίζουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Η κατάσταση στους δήμους έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τον τελευταίο 1,5 χρόνο , εξαιτίας της ” περίφημης” κινητικότητας που έχει απογυμνώσει από προσωπικό στην κυριολεξία , ιδιαίτερα μικρούς και μεσαίου μεγέθους δήμους από στελέχη κυρίως αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι επέλεξαν τη μετάταξη τους είτε σε υπουργεία είτε σε Περιφέρειες.

Στο οξύτατο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι δήμοι , ακόμη και ο δήμος Αθηναίων και οι οποίοι προς ώρας” διασώζονται” από τους συμβασιούχους που έχουν , η κυβέρνηση αντί για πρόσληψη προσωπικού ” απαντά” με αλχημείες.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου , στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , εστάλη στις 3 Δεκεμβρίου στους δήμους σχετική εγκύκλιος ( υπ΄αριθμ 540) , που υπογράφεται από τη Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα , κυρία Χαραλαμπογιάννη με θέμα ” Οργάνωση και λειτουργία των ΟΤΑ”.
Πρόκειται για ” οδηγία προς ναυτιλομένους” για το πως πρέπει να συγκροτηθούν οι υπηρεσίες των δήμων μας , είπε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ .

” Τόσο η συντάξασα όσο και οι εισηγητές προς αυτήν του εγγράφου είναι εκτός τόπου και χρόνου” , τόνισε ο κ. Κυρίζογλου , λέγοντας ” με ποιο προσωπικό θα γίνουν όλα αυτά; Έχουν εικόνα τι γίνεται στους μικρούς δήμους αυτής της χώρας;”.

Συνεχίζονται σ΄ακόμη υψηλότερους καταγγγελτικούς τόνους , ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ , είπε ο η Γενική Γραμματέας ” ζητεί συγχώνευση τμημάτων για να συγκροτηθούν , όπως αναφέρει , “εύρωστες υπηρεσίες”. Δηλαδή την έλλειψη προσωπικού , έτσι θα την καλύψουμε ;” είπε.

Ακόμη ο κ. Κυρίζογλου , υπογράμμισε μ΄έμφαση την αντίφαση , όπως είπε , της συγκεκριμένης οδηγίας ” προς την εξατομίκευση της δράσης και της καλύτερης λειτουργίας των δήμων” για να καταλήξει υπογραμμίζοντας μ΄έμφαση ” τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με την πρόσληψη προσωπικού”

ΠΗΓΗ www.news-ta.gr

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρονική διαβούλευση στο πλαίσιο του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Μυτιληνός: «Δεν υπάρχουν ηττημένοι – Πρέπει να κατέβει η ανάρτηση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”»