Στις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Λαογραφικού Υλικού του ΔΠΘ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 25 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας.
Στις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Λαογραφικού Υλικού του ΔΠΘ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 25 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας.

Η συλλογή, ένα μέρος της οποίας κοσμεί την είσοδο της πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής, θα εκτεθεί στο κοινό για περίπου έναν μήνα, ως προστάδιο μιας μόνιμης έκθεσης που βρίσκεται στα σχέδια της διοίκησης του Πανεπιστημίου εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για υλικό το οποίο κατά βάση συγκέντρωσε ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Θεόδωρος Μαυρόγιαννης, και ένα μέρος αυτού είχε δανειστεί στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στον τελευταίο όροφο του κτιρίου της Eurobank στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και τα εκθέματα θα παρουσιαστούν με έναν πρωτότυπο μουσειολογικό τρόπο, συνοδεία κειμένων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. καθηγητής λαογραφίας, Μανόλης Βαρβούνης, «η έκθεση είναι η τρίτη εκδήλωση μετά τις αναγορεύσεις των κ.κ. Κόντερ και Χασιώτη σε επίτιμους καθηγητές, που προηγήθηκαν, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του τμήματος και θα ακολουθήσει η έκδοση ενός επετειακού τόμου με μελετήματα καθηγητών και μελών του τμήματος, η αναγόρευση του Μητροπολίτη Πριγκιποννήσων σε επίτιμο Διδάκτορα στις 4 Νοεμβρίου».

Για τον Μάρτιο του 2017, τέλος, προγραμματίζεται το τριήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο:

«Οι Πομάκοι της Θράκης: Πολυεπιστημονικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το Εργαστήριο Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία συνεχίζονται οι «ΜΝΗΜΕΣ… ΕΛΠΙΔΕΣ» στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπολεως
Επόμενο άρθροΟμόφωνα ψηφίστηκε απο το Περιφερειακό Συμβούλιο η έγκριση κατασκευής του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο της Αμφιτρίτης