Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μας ενημερώσουν εγγράφως με βάση ποιον Κανονισμό ένα τόσο σημαντικό θέμα για το οποίο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, έρχεται για συζήτηση χωρίς εισήγηση, χωρίς ενημέρωση  και απ΄ότι  φαίνεται προαποφασισμένο από τους «εταίρους». Επίσης να μας ενημερώσουν τι συγκεκριμένα περιλαμβάνει η σύσταση ενεργειακής κοινότητας και από ποιόν θα υλοποιηθεί και ποιος θα το διαχειρίζεται.

Η κυβέρνηση πιστή στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.,  στοχεύει με αυτό το νομοσχέδιο  να  ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης, ενώ δημιουργεί ακόμη περισσότερο ελεύθερο χώρο για τα ιδιωτικά κεφάλαια να επενδύσουν στο χώρο της Ενέργειας. Στο παιχνίδι ως «λαγοί» αυτής της πολιτικής μπαίνουν  και οι Δήμοι για να παράγουν και να πουλούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όταν παράγουν ρεύμα  προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών. Είναι γνωστό όμως ότι η ενίσχυση των ΑΠΕ στη χώρα μας,  από το 2009, αποτέλεσε έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες εκτίναξης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά που από το υστέρημά τους πληρώνουν βαρύ χαράτσι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους επιχειρηματίες των ΑΠΕ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (1940-1944) (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)
Επόμενο άρθροO Σταύρος Θεοδωράκης στην Αλεξανδρούπολη