Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Αφορμή γι’ αυτό το δελτίο τύπου αποτελεί η τοποθέτηση του κ. δημάρχου στο ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM 93,6 για τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ψήφισμα του ΔΣ για την ΠΓΔΜ.

Η τοποθέτησή του ήταν πλήρης διαστρέβλωση της θέσης μας μαζί με τον γνωστό και εμπαθή αντικομμουνισμό του.

Ποτέ δεν κρύψαμε (σε αντίθεση με άλλους) ποιοι είμαστε, ποτέ δεν κρύψαμε ότι οι κομμουνιστές δρουν μέσα στη Λαϊκή Συσπείρωση, ότι το ΚΚΕ στηρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Άλλοι πολιτεύονται και κατεβαίνουν στις εκλογές τάχα ανεξάρτητοι και μετά χαρίζουν τις ψήφους στο δικομματισμό. Άλλοι στο όνομα της «ανεξαρτησίας» στηρίζουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλιότερα και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άλλοι στηρίζουν την πολιτική όλων των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου που μαζί ψηφίζουν τα μνημόνια, κατεδαφίζουν τα λαϊκά δικαιώματα, μοιράζουν τη φτώχεια μέσω του Δήμου, φορολογούν άγρια τους δημότες και  τους φορτώνουν δάνεια.

Άλλοι  με ψηφίσματα για το όνομα των Σκοπίων προσπαθούν να καλύψουν όχι απλά τη συμφωνία τους για τη δράση του ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή αλλά και το ότι διευκολύνουν και χειροκροτούν τους μακελάρηδες των λαών  με τη συνηθισμένη διευρυμένη πλειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου.

Σχετικά με την ονοματολογία, ξεκάθαρη είναι η θέση μας ότι σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα «Μακεδονία» και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Ο ένοχος για την κατάσταση στα Βαλκάνια είναι η πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για δημιουργία σφαιρών επιρροής και κατάκτηση νέων αγορών. Είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα των βαλκανικών λαών μια πολιτική απόκρουσης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή.

Αλεξανδρούπολη  18/1/2018

Προηγούμενο άρθροΜε ιεροπρέπεια και κατάνυξη ο φιλόχριστος λαός του Διδυμοτείχου τίμησε τον πολιούχο και προστάτη του Μέγα Αθανάσιο, στο βυζαντινό Κάστρο
Επόμενο άρθροΕκδήλωση αφιερωμένη στη περίοδο του Τριωδίου , στην Αλεξανδρούπολη