“Η Λιβυκή δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα – Ελληνική προσφυγή στη διεθνή δικαιοσύνη, για τους παράνομους Τουρκικούς χάρτες”

Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου

      

Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο πλιάτσικο από το Τουρκικό στη Μικρασιατική χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, αν δεν υπήρχε το αντίστοιχο θαλάσσιο. Το διαπιστώνει κανείς, μεταξύ των άλλων, στους τρεις, από τους 27 χάρτες! που δημοσιεύονται σε “εργασία” του πρώην Προέδρου της Κρατικής Εταιρείας Αγωγών Τουρκίας Fazil Senel, που δημοσιεύτηκε στις 28/5/2020, στην ιστοσελίδα AFYON VIZYON HABER,  με τίτλο: “Οι γείτονες της Τουρκίας και η Γαλάζια Πατρίδα”.

Τρεις είναι οι μεγάλες γεωγραφικές παράνομες πράξεις και αναισχυντίες. Η μία αφορά το χάρτη, όπου εμφαίνεται η υπεξαίρεση του μισού Αιγαίου, του Ανατολικού, μετά των εκατοντάδων νήσων, νησίδων και βραχονησίδων. Από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, έως τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, και μέχρι τα Δωδεκάνησα όλα, πλην Καστελόριζου. Αυτό διότι το έχει “κρατήσει” η Τουρκία ως απεριτίφ, για την επίσης αυθαίρετη και όμορη προς την προηγούμενη, θαλάσσια ζώνη.

Με την αυτοαποκαλούμενη γαλάζια πατρίδα, να εμφανίζεται στο υπόμνημα, ότι παρουσιάστηκε στις 31/8/2019, από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ενώ στον Χάρτη Γ΄, βλέπει κανείς ότι πρόκειται για μια έκταση 89.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων!!

           Χάρτης Α΄, πηγή: https://afyonvizyon.com/turkiyenin-komsulari-ve-mavi-vatan

Η δεύτερη μεγάλη παρανομία και αναισχυντία αφορά στην, χωρίς καμιά διεθνή συμφωνία, και γι αυτό απολύτως αυθαίρετη Τουρκική θαλάσσια ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο, έκτασης 189.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων!! Όπου πέραν της εξαφάνισης του Καστελόριζου, προστέθηκε σαν κερασάκι στην Τουρκική αυτή Τούρτα, το παρανομότατο, όπως το αποκαλέσαμε, Τουρκολιβυκό μνημόνιο, ως μια δήθεν διεθνής συμφωνία.

Όμως τύχη αγαθή που η κολοβή έστω συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου, και από την άλλη η χθεσινή απόφαση  για αναστολή του Τουρκολιβυκού μνημονίου από το Εφετείο της Λιβύης, τελικά δεν ευοδώνουν τους Τουρκικούς σχεδιασμούς.

Η τρίτη παράνομη πράξη αφορά στην θαλάσσια περιοχή δεξιά της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, με αποτέλεσμα για την Κυπριακή Δημοκρατία να αφήνεται μια ελάχιστη δίοδος, για επικοινωνία με τον έξω κόσμο!!

Μάλιστα τόσο η λεγόμενη γαλάζια πατρίδα, όσο και η ομώνυμη θαλάσσια ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν ξεχνούν αμφότερες να βάλουν χέρι και στο Νότιο Κρητικό πέλαγος. Ακριβώς κάτω από το 1/3 περίπου της Κρήτης!!

           Χάρτης Β΄,  πηγή: https://afyonvizyon.com/turkiyenin-komsulari-ve-mavi-vatan

Στο χάρτη Β΄, παρατηρεί επίσης κανείς, την αυθαίρετη κατάργηση της μέσης γραμμής μεταξύ της Κρήτης και των Λιβυκών ακτών. Αφού η λευκή γραμμή που φαίνεται ότι χωρίζει τις δύο περιοχές, προδικάζει μια λεόντεια σχέση, υπέρ της Λιβύης!!

Και εφόσον  η Ελλάδα δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια προσφυγής κλπ., είναι επόμενο ότι σύντομα πρόκειται να υπάρξει και νέα έκδοση του Χάρτη Γ΄, .  Ένα επόμενο βήμα του, με την ενσωμάτωση του Λιβυκού πελάγους, και με κατεύθυνση προς το Νότιο Ιόνιο. Και επόμενα τα σημερινά 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα να αυξηθούν έτι περαιτέρω!!!

Επιβάλλεται λοιπόν η άμεση Ελληνική προσφυγή ως προς τους παράνομους Τουρκικούς αυτούς χάρτες, ενώπιον του κάθε αρμόδιου Διεθνούς Οργανισμού και φορέα Διεθνούς δικαίου.

Για ποιες διερευνητικές μιλάμε; Δεν  καταλαβαίνει κανείς άραγε από την επίσημη Ελλάδα, ότι η συμμετοχή σε αυτές, αν μη τι άλλο νομιμοποιεί ακόμη και τους ίδιους τους υπαρκτούς χάρτες;

Και τέλος, τι άλλο μπορεί να είναι η λεγόμενη αποχώρηση των ερευνητικών σκαφών από την Ανατολική Μεσόγειο, αν δεν είναι η σύγχρονη εκδοχή του μύθου του Νασρεντίν Χότζα, όπου ο ιδιοκτήτης της καλύβας, επί του προκειμένου η Ελλάδα, αισθάνεται άνετα, παρά τα εις βάρος της, νέα βάρη. Μεταξύ όλων των άλλων, και από τους παράνομους χάρτες;

Όλα τα προαναφερθέντα, πέραν της Ελληνικής προσφυγής για τους παράνομους γεωγραφικούς χάρτες, επιβάλλουν στη χώρα να προχωρήσει άμεσα, στην Κρητική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

___________

Χάρτης Γ΄,  πηγή: https://afyonvizyon.com/turkiyenin-komsulari-ve-mavi-vatan

Προηγούμενο άρθροΒουλή: Συναντίληψη Ελλάδας και Ιταλίας για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας – Κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών
Επόμενο άρθροΟ νέος Βοηθός Ναυτικού Ακολούθου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, CDR Christopher Lepore στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης