Η μικρότητα μπορεί να κρύβεται, αλλά αν υπάρχει, είναι στοιχείο ταυτότητας και δεν εξαφανίζεται ποτέ. Εκσφενδονίζεται σαν ένα έσχατο όπλο, όταν δεν υπάρχουν σοβαρά και ευπρεπή επιχειρήματα, αποκτώντας μορφή ύβρης πεζοδρομίου και χυδαιότητας.

Ο πρώην υπουργός…κ.Ανδριανόπουλος με αφορμή τα γεγονότα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα αποκάλεσε….ροσωπόντιο εξολοθρευτή…τον Ιβάν Σαββίδη. Προφανώς για να τον προσβάλλει, αλλά στο πρόσωπό του να προσβάλλει και χιλιάδες ανθρώπους, Ελληνες απο την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η ερώτησή μου είναι απλή. Με ποιο , ηθικό τουλάχιστον δικαίωμα το κάνετε αυτό κύριε….πρώην υπουργέ?…Από που αντλείτε την βεβαιότητα, ότι το γεγονός και μόνο, ότι εσείς έτυχε …να γεννηθείτε στον Ελλαδικό χώρο, σας προσφέρει κάποια πολιτισμική η οποιαδήποτε άλλη υπεροχή?…..

…Τον αποκαλείτε …εξολοθρευτή, γιατί άραγε? Διότι έχει το σθένος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους,…να αγωνίζεται με κάθε δυνατό τρόπο για την αναγέννηση και την προκοπή αυτής της χώρας, την οποία την νιώθει Πατρίδα?….Εσείς?…Εσείς, που το πολιτικό σύστημα, στο οποίο συμμετείχατε ενεργά, την έχει φέρει την χώρα αυτή στο χείλος του γκρεμού?….

Προσβάλλετε τον άνθρωπο, χαίρει στις ενέργειες του οποίου σήμερα ζωντανεύει το αίσθημα του Ελληνισμού ακόμα και εκεί,όπου εσείς και το σύστημά σας δεν τολμούσε να αναφερθεί καν, όπως στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, όπου κάθε χρόνο πλέον γίνεται η λειτουργία και την παρακολουθεί όλος ο κόσμος?…Εσείς?…Που το σύστημα, στο οποίο συμμετείχατε….με αφορμή την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού περιορίζεται κάθε φορά σε τυπικές και υποκριτικές δήθεν εκδηλώσεις, και αυτές όχι στις 19 του Μάη, αλλά την…πλησιέστερη Κυριακή?….

…Προσβάλλετε χιλιάδες κόσμο…Έναν ολόκληρο λαό, που τόσα χρόνια στην ξενιτιά διατήρησε και μετάδωσε το πνεύμα του Ελληνισμού. Με ποιο δικαίωμα , κύριε πρώην υπουργέ?…Και μην μου πείτε το …κουτοπόνηρο που ακούγεται συχνά….μα…πόντιοι από την Ρωσία είναι…εξ ου και οι…ρωσοπόντιοι….Όχι κύριε,…Ελληνες απο τη Σοβιετική Ένωση είναι οι άνθρωποι…Τιμή τους και καμάρι τους και το ένα και το άλλο!….

…Όσο για εσάς…μάλλον πρέπει να ντρέπεστε….

 

Αρθούρος Α. Καραγκιοζίδης, καθηγητής.

Προηγούμενο άρθροXώρος φιλοξενίας 800 προσφύγων θα κατασκευαστεί στην Δράμα
Επόμενο άρθροΞεκινά η καλλιέργεια της Ιατρικής “κλωστικής” Κάνναβης