Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ…

Με αφορμή  την αιφνίδια  μεταστροφή της Κυβέρνησης να μη προχωρήσει την επέκταση στο  ΚΥΤ  Φυλακίου

 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

 

Το  τελευταίο χρονικό διάστημα  ο Έβρος  ζει  ξεχωριστές στιγμές αφού σύσσωμος ο λαός του  «προτάσσει  τα στήθη του»  για  την μη δημιουργία  ΚΥΤ  στο Φυλάκιο Ορεστιάδας .

Και εκεί  που τα νεύρα όλων μας  ήταν στο αποκορύφωμα τους ,αφού  οι μισθώσεις 33,5 στρεμμάτων είναι γεγονός, εκεί  που οι αναμενόμενες επιτάξεις ηχούσαν  ως εφιάλτης .εκεί που  φάνηκε πως όλα έχουν δρομολογηθεί  για την κατασκευή  και την επέκταση του ΚΥΤ ,- ω του θαύματος -, η κυβερνητική εκπρόσωπος  Αριστοτελία Πελώνη  ανήγγειλε τις προάλλες  πως μετά από διαβουλεύσεις  με την τοπική κοινωνία  και  με τα συναρμόδια Υπουργεία  δεν θα γίνει επέκταση  του ΚΥΤ αλλά τα πράγματα  ,άφησε να εννοηθεί ,πως θα σταματήσουν εδώ ….

Ιαχές χαράς  στην αρχή .Και πώς να μην σκεφθεί κανείς  τον τιτάνιο αγώνα  που  έχουν κάνει  οι Εβρίτες με όποια μέσα διέθεταν . Πόση  αυτοθυσία  , πόση  κατάθεση ψυχής , πόση ανάλυση  και προσέγγιση με αντικειμενικότητα και σύνεση  για όσα δεινά θα μας έφερνε  η δημιουργία ΚΥΤ  στην ευαίσθητη περιοχή του  Έβρου . Σε όλα αυτά , κακά τα ψέματα , εκτός από φιλικά  χτυπήματα στην πλάτη  κανένας, πλην του κόμματος της «Ελληνικής Λύσης», δεν στάθηκε πραγματικά   και ουσιαστικά  στους ηρωϊκούς  ακρίτες   του Έβρου. Όμως η επιμονή και οι ξεκάθαρες θέσεις της τοπικής κοινωνίας   έφεραν τελικά το πρώτο  ποθητό αποτέλεσμα. Δια στόματος κυβερνητικής εκπροσώπου  το ΚΥΤ  ακυρώνεται …Είναι όμως έτσι ;Μένει  γι αυτό  να δούμε  να αποσύρεται  το σχετικό  κυβερνητικό πρόγραμμα από το «Διαύγεια» … Μένει να δούμε  την δημοσίευση  του σχετικού  ΦΕΚ! Μένει να διαπιστώσουμε και να ελέγξουμε , ότι αυτό που η κυβερνητική εξουσία  σταμάτησε ως ΚΥΤ  δεν  θα περάσει ως ΠΡΟΚΕΚΑ! Μένει να δούμε , πως δεν θα υπάρξει  Μετάλλαξη…! Γιατί το « θηρίο» σε δύσκολες  καταστάσεις μεταλλάσσεται, παίρνοντας  την μορφή « αρνίου» .Δείχνει άλλο πρόσωπο .Οβιδιακό  και παραπλανητικό …Αλλά σε αυτό οι ακρίτες είναι πια συνηθισμένοι  και έτοιμοι .  Γιατί τυχόν αναβάθμιση του ΠΡΟΚΕΚΑ   στις 610 θέσεις  πλέον 300 θέσεις με  το υπάρχον  ΚΥΤ , να και  πάλι οι περίπου 1000 θέσεις ! Επικίνδυνη μαγιά που μετά  τις εκλογές θα μπορούσε  να φτάσει  και τις 10000 !

Γι αυτό , ας μη θριαμβολογούν  οι βουλευτές της Συμπολίτευσης  Και  τινές άλλοι , πως τάχα  ο Πρωθυπουργός έδωσε την λύση .Αν είναι έτσι , γιατί δεν την έδινε  ευθύς εξ αρχής , αφήνοντας να δημιουργηθούν  πρωτόγνωρες  καταστάσεις για τον Έβρο.φέρνοντας στα όρια τους  Εβρίτες …; Γιατί  έπρεπε να αφήσει  άραγε να φτάσουν τα πράγματα ωε εδώ;!

Ο λαός του Έβρου  πρέπει να αισθάνεται  υπερήφανος  γιατί  η δική του συνεισφορά εμπόδισε τους « εφιάλτες και τους  Πήλιους Γούσηδες» Γιατί είναι βέβαιο πως η  άβουλη  σε πολλά κυβέρνηση δεν περίμενε  τέτοια αντίσταση! Τις  γνήσιες και ανιδιοτελείς  προσπάθειες των  ακριτών συντόνισαν  επίσης  γνήσιες και  ανιδιοτελείς  φωνές στο  Διαδίκτυο και στα ερτζιανά . Με ξεχωριστές  σελίδες στο διαδίκτυο αλλά και στο ραδιόφωνο  στην Βόρεια Ελλάδα  οι γνήσιες πατριωτικές φωνές της Θράκης  στάθηκαν εμπόδιο  στην κυβερνητική αυθαιρεσία, υποχρεώνοντας την σε αναδίπλωση και σε άτακτη υποχώρηση …  Είναι εκείνες οι φωνές που τολμούν  διαπερνώντας  τον  εφησυχασμό  των εγχωρίων  και υποκρισία των  αλλοδαπών « αλληλέγγυων» Εκείνες οι φωνές  που αποτελούν τις ενοχλητικές  ηλιαχτίδες φωτός για τους αλυσοδεμένους  στο «Σπήλαιο του Πλάτωνα». Πάρτε παράδειγμα από τον Έβρο και αφυπνιστείτε  λοιπόν …! Γι αυτό μην επαναπαύεστε .Ένα είναι βέβαιο .Το θηρίο θα ξαναχτυπήσει  Η μάχη κερδήθηκε αλλά όχι  και ο πόλεμος… !

 

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: Απαραίτητος ο έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.
Επόμενο άρθροH ομάδα Κ9 του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής και 3 Διασώστες από την Ξάνθη , στη σεισμόπληκτη Λάρισα