Αγαπητοί φίλοι,

Το πολιτιστικό 2016 ξεκινάει με μία σημαντική είδηση για την Αλεξανδρούπολη. Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤ1 θα αναμεταδώσει, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, 6 παραστάσεις της περίφημης Metropolitan Opera, στο διάστημα από 16 Ιανουαρίου έως 7 Μαίου 2016. Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, που έχει εφοδιαστεί με ειδική για την περίπτωση ηχητική εγκατάσταση. Υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «μεταφέρουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από υπότιτλους στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Η Πρώτη αναμετάδοση θα γίνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, με το αριστούργημα του Georges Bizet «ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ». Η μεγαλοπρεπής όπερα του Bizet για τον πόθο και τη λαχτάρα του έρωτα στην Άπω Ανατολή, παρουσιάζεται στη σκηνή της Met για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια! Η σοπράνο Diana Damrau πρωταγωνιστεί ως Λεϊλά. Οι μνηστήρες της ενσαρκώνονται από τον τενόρο Matthew Polenzani και τον βαρύτονο Mariusz Kwiecien, οι οποίοι τραγουδούν το πασίγνωστο μελωδικό ντουέτο «Au fond du temple saint». Η σκηνοθέτης PennyWoolcock, παρουσιάζει έναν ολόκληρο υποθαλάσσιο κόσμο πάνω στη σκηνή της Met. Ο μαέστρος Gianandrea Noseda αναδεικνύει τη ρομαντική του κλίση στην πρώτη «Live in HD» αναμετάδοση της Met για το 2016.
Θα ακολουθήσουν οι Οπερες:

1. Τουραντότ (Puccini) – 30 Ιανουαρίου 2016
2. Μανόν Λεσκό (Puccini) – 5 Μαρτίου 2016
3. Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Puccini) – 2 Απριλίου 2016
4. Ρομπέρτο Ντέβερε (Donizetti) – 16 Απριλίου 2016
5. Ηλέκτρα (Strauss) – 7 Μαΐου 2016

Οι προβολές θα λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ώρα έναρξης για όλες τις προβολές 19:55. Τα εισιτήρια κοστίζουν:
– 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, σπουδαστές και εργαζόμενους σε Ωδεία και για τα μέλη της ΚΛΑ,
– 15 ευρώ για όλους τους άλλους.
Οι φίλοι της όπερας στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Εβρου και της Θράκης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις παραστάσεις αυτές να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής και να βρεθούν για λίγο στο «κέντρο» του Παγκόσμιου μουσικού οπερικού γίγνεσται.

επίσης να σας ενημερώσω ότι αύριο Παρασκευή 15/1 στις 1 το μεσημέρι στο γραφείο του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη θα δωθεί συνέντευξη τύπου για το θέμα από τον υπογράφοντα και τον κο Αρβανιτίδη (εκ μέρους του Δήμου).

Σας επισυνάπτω 2 σχετικά ΔΤ. Ενα “τοπικό” που ετοίμασα εγώ και ένα που εστάλει από τον Ομιλο ΑΝΤ1 και αφορά την Πανελλήνια διάσταση του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας στην προβολή του σημαντικού αυτού γεγονότος για την πόλη και απολογούμαι για την καθυστερημένη ενημέρωση σας!

Με εκτίμηση,
Βαγγέλης Μανωλόπουλος
Πρόεδρος ΚΛΑ

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του ΚΚΕ στους Εβρίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΦάμελος Σωκράτης: Δίνουμε την μάχη για την πολιτική αξιοπιστία