«Κάθε δημότης, αιμοδότης», βροντοφώναξαν δεκάδες μικροί άνθρωποι της πόλης μας που συμμετείχαν στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, συνοδεύοντας την «Φλόγα της Αγάπης» και τους λαμπαδηδρόμους της από την είσοδο της πόλης ως την κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας.

Εκεί  έγινε η αφή του ειδικού βωμού στην εξέδρα που είχε στηθεί για αυτό το σκοπό.

lampadidiomia-2016-35

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία των μικρών παιδιών που θα μεταφέρουν και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη  ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για το ζήτημα.

Την αξία του εθελοντισμού και ειδικότερα της εθελοντικής προσφοράς αίματος που είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο συνάνθρωπο, εξήρε στον χαιρετισμό του και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κύριος Αναστάσιος Κοντακίδης καλώντας όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Ο πρόεδρος της ένωσης Συλλόγων και ομάδων Νομού Έβρου κύριος Φυδανάκης Παναγιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Λαμπαδηδρομία αποτελεί έναν αποδοτικό τρόπο ενίσχυσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και αφιέρωσε την εκδήλωση στον πρώτο αιμοδότη της Ιστορίας, τον Ιησού Χριστό.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Διδυμοτείχου «Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου» κύριος Δημήτριος Τεκτονίδης.

lampadidiomia-2016-18

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ποδηλατικού αθλητικού συλλόγου “Ρήσος”, του πολιτιστικού συλλόγου «οι Θράκες», του τοπικού τμήματος Ελληνικού Οδηγισμού, του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Χειμωνίου «Τα Ζαλουφιώτικα», της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Νέας Ορεστιάδας, το τμήμα τροχαίας της αστυνομικής διεύθυνσης Νέας Ορεστιάδας, το ΕΚΑΒ νομού Έβρου, τον δήμαρχο Νέας Ορεστιάδας κύριο Βασίλη Μαυρίδη και τους ανθρώπους του Δήμου Νέας Ορεστιάδας, τον κύριο Κωνσταντίνο Σταματόπουλο, τον κύριο Αναστάσιο Κοντακίδη, τον κύριο Παναγιώτη Φυδανάκη, τον κύριο Χρήστο Λεβέντη, τον κύριο Κωνσταντίνο Σταματόπουλο, την κυρία Μαρία Δερμεντζόγλου και τον κύριο Γεώργιο Χατζηγεωργίου για το φωτογραφικό υλικό.

Με εκτίμηση,

ο πρόεδρος,
Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Video από την εκδήλωση

https://www.youtube.com/watch?v=4yiDtVBBfxc
Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Προηγούμενο άρθροΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα των Μνημονίων: Εκθέσεις-ηλεκτροσόκ των ελληνικών Επιτελείων για το χάσμα ισχύος στον Εβρο υπέρ της Τουρκίας