Ο Πρωθυπουργός απένειμε  τα βραβεία στους δύο πρωτεύσαντες στη Μικτή Σειρά Σχολής Όπλων Τακτικής για τα έτη 2019 και 2020, Σμηναγούς Χρήστο Πετρόπουλο και Γεώργιο Κοντοφάκα καθώς και στον Σμηναγό Αναστάσιος Ανδρονιδάκης, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του Best Warrior στο NATO/TLP 2020.

Να επισημάνουμε οτι

Για άλλη μία χρονιά – και δεύτερη συνεχόμενη – ένας Έλληνας πιλότος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του πιλότους από τα συμμετέχοντα στην άσκηση κράτη-μέλη, ως ο κορυφαίος πιλότος του Σχολείου του και πιο συγκεκριμένα ως ο “Best Warrior”, δηλαδή ως ο «Καλύτερος Πολεμιστής» δηλαδή ο επικεφαλής που θα ήθελαν οι ίδιοι να τους οδηγήσει στη μάχη.

Πρόκειται για τον Σμηναγό (Ι) Α της ιστορικής 340 Μοίρας «Αλεπού» της 115 Πτέρυγας Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Σούδας, ο οποίος έτσι προσθέτει άλλον έναν κρίκο στις πολυάριθμες διακρίσεις της Πολεμικής Αεροπορία!

Ο Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στην 111ΠΜ και στην 347 Μοίρα της ΠΑ

«Λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψή του στην Ανδραβίδα, ο Πρωθυπουργός είχε μια σύντομη αλλά πολύ θερμή συνομιλία με τους πιλότους που υπηρετούν στην 347 μοίρα της 111 πτέρυγα Μάχης, στον Αλμυρό Μαγνησίας, εκεί όπου πριν από 29 χρόνια (στην 111 Πτέρυγα Μάχης και στην 346 τότε μοίρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπηρέτησε το σύνολο της στρατιωτικής του θητείας.

Με μεγάλη υπερηφάνεια βρέθηκα σήμερα στην τελική φάση της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ». Όχι μόνο γιατί η επιτυχία της ανέδειξε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Αλλά και γιατί σε αυτήν συμμετείχαν πολλές συμμαχικές χώρες, που συνεργάστηκαν σε όλη την έκταση του ελληνικού FIR.
Ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» έχει εξελιχθεί στην πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Και η παρουσία τόσων δυνάμεων, από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ μέχρι το Ισραήλ και τα ΗΑΕ, είναι αναγνώριση ότι η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητές της, να αναβαθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, και να συμμετέχει σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους, κυρίως στην Πολεμική μας Αεροπορία, για την άψογη οργάνωση αυτής της άσκησης.

ΠΗΓΗ www.veteranos.gr

Προηγούμενο άρθροΕλένη Ιντζεπελίδου: “Aσχοληθήκαμε σοβαρά και υπεύθυνα με τη Δ.Ε. Τραϊανούπολης που ήταν παρατημένη απο την προηγούμενη δημοτική αρχή”
Επόμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτός: “Δεν έχουμε αυτιά… Πάψαμε να ακούμε τον διπλανό μας…”