Σε 17 νέα σημεία της ορεινής Ξάνθης και της Ροδόπης εκπέμπει σήμα η ΕΡΤ, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη μη κάλυψη της περιοχής από την Digea.

Για το θέμα των «λευκών σημείων» στις παραμεθόριες περιοχές, και ειδικότερα στα σύνορα με την Τουρκία, οι βουλευτές της Ξάνθης είχαν καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Παππά.

Η ΕΡΤ, με αναλυτικό της σημείωμα προς τη Βουλή και τους υπουργούς, καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Τουρκία.

Η κρατική τηλεόραση ενεργοποίησε επιπλέον αναμεταδότες σε επτά κέντρα εκπομπής στα οποία δεν εκπέμπει η Digea, ενώ παράλληλα λειτουργεί με αναλογικό σήμα άλλους δέκα αναμεταδότες.

Έτσι, το πρόγραμμα της ΕΡΤ λαμβάνεται σε ορισμένες περιοχές ψηφιακό και σε άλλες, ορεινές, αναλογικό.

«Είναι γνωστό ότι ο υφιστάμενος χάρτης συχνοτήτων δεν επαρκεί για την πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη του ελλαδικού χώρου,

με αποτέλεσμα να παρατηρούνται “λευκές περιοχές”, δηλαδή περιοχές με μηδενική ή ανεπαρκή ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη», σημειώνει στην απάντηση προς τους βουλευτές η ΕΡΤ.

Για τον λόγο αυτό διατηρούνται ανοιχτοί οι δέκα αναμεταδότες με αναλογικό σήμα, παρότι με υπουργική απόφαση του 2015 έχει διακοπεί οριστικά η αναλογική εκπομπή.

typologies.gr

Προηγούμενο άρθρο1η Σεπτεμβρίου: Η Αρχή της Ινδίκτου (Η αρχή του Εκκλησιαστικού Έτους)
Επόμενο άρθροΕορτή της Ινδίκτου και απαρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους – Ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της κτιστής δημιουργίας (κείμενα του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)