Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών», την οποία γιορτάσαμε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου και για πρώτη φορά και στο Τουριστικό Κέντρο Φερών, την οικοτουριστική λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ο Φορέας  Διαχείρισης  Εθνικού Πάρκου  Δέλτα Έβρου.

Η εκδήλωση, η οποία συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ήταν αφιερωμένη στην αξία της προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους!

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τους 300 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Άνθειας, Απαλού, Φερών, 9ο Αλεξανδρούπολης και τα νηπιαγωγεία ‘’Λεγγέτση’’ και 1ο  Φερών.

Οι δραστηριότητες της γιορτής ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές οι οποίοι παρακολούθησαν αρχικά προβολή σχετικά με τη μετανάστευση των πουλιών και την αξία του Δέλτα του Έβρου για τα πουλιά, έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια, έκαναν χειροτεχνίες και επισκέφθηκαν τον υγρότοπο για να παρατηρήσουν τους πρώτους φτερωτούς επισκέπτες που κατέφθασαν από το Βορρά.

Περάσαμε πολύ όμορφα και σας περιμένουμε και πάλι όλους του χρόνου!

Προηγούμενο άρθρο«Τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο» – εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΘέσεις εργασίας στο Nοσοκομείο Αλεξανδρούπολης