Μία ημέρα μετά τις νέες δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ για το έντονο ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς – και αμερικανικών ομίλων – για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης συμβούλων που θα τρέξουν τις διαδικασίες αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμανιών.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μαζί με αυτά της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, εντάσσονται στο πρώτο κύμα αξιοποίησης, καθώς σε αυτά τα τρία εντοπίζεται αξιόλογο ενδιαφέρον.

Στην Αλεξανδρούπολη, το ενδιαφέρον των Αμερικανών συνδέεται με το σχέδιο κατασκευής πλωτού τερματικού σταθμού φυσικού αερίου που προωθεί η εταιρεία Gastrade του ομίλου Κοπελούζου στην οποία ήδη συμμετέχει η Gaslog του Πήτερ Λιβανού, ενώ προωθείται η συμμετοχή της ΔΕΠΑ, της βουλγαρικής ΒΕΗ και αμερικανικού ομίλου.

Στην Κέρκυρα εξετάζεται το ενδεχόμενο παραχώρησης του λιμένα κρουαζιέρας, ενώ στην Ηγουμενίτσα υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες RO-RO, της μεταφοράς φορτηγών καθώς στο λιμάνι καταλήγει η Εγνατία Οδός.

Στην Κέρκυρα και στην Ηγουμενίτσα είναι στο τραπέζι και η παραχώρηση της μαρίνας.

www.euro2day.gr

Προηγούμενο άρθρο16 θέσεις εργασίας στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Λαμπάκης: “Ότι σχέση έχει με έργα για την Σαμοθράκη… τα αναλαμβάνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης”