Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά  με την πληθυσμιακή κατάρρευση  της περιοχής μας,  που συνεχίστηκε και το 2016.

Δυστυχώς τα στοιχεία  δείχνουν ότι    η  ραγδαία πληθυσμιακή κατρακύλα του Καλλικρατικού  Δήμου  Ορεστιάδας συνεχίστηκε και το 2016.

Συγκεκριμένα: το 2016 στο Δήμο Ορεστιάδας είχαμε 652 θανάτους ( το 2015  634) και  255 γεννήσεις  ( το 2015  262) , μείωση πληθυσμού  το 2016 κατά 397 κατοίκους (το 2015 η μείωση ήταν  372 κάτοικοι) .

Στην ύπαιθρο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα,  κυριολεκτικά τραγικά. Στον πρώην Δήμο Τριγώνου το 2016 είχαμε 133 θανάτους και οι γεννήσεις  για άλλη μια χρονιά  ήταν λιγότερες  από 10.

Οι αιτίες της τραγικής αυτής εξέλιξης,  που ερήμωσε την περιοχή μας και μετέτρεψε τα χωριά μας σε γηροκομεία,  βρίσκονται  πρώτα και κύρια  στον άναρχο καπιταλιστικό  δρόμο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας .  Και δεύτερον στις αντιαγροτικές πολιτικές της Ε.Ε,  που ξεκληρίζουν τους χιλιάδες  μικρομεσαίους αγρότες,  για να παραδοθεί η γη,  η παραγωγή,  η μεταποίηση,  η εμπορία,  το χρυσοφόρο κύκλωμα της διατροφής,  σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και νεοτσιφλικάδες.

H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας   θεωρεί ότι το μείζον πρόβλημα της περιοχής μας ήταν και είναι η ανατροπή της πολιτικής που έχει οδηγήσει την περιοχή μας στον οικονομικό μαρασμό και   την  ερήμωση.    Η περιοχή  μας είναι μια πλούσια , μπορεί να αναπτυχθεί και να κρατήσει τα παιδιά της , χρειάζεται όμως άλλος δρόμος ανάπτυξης,   που να αξιοποιεί τις μεγάλες  δυνατότητές της.

30/1/2017

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας

Σταμάτης Γκατζίδης, Δημοτικός Σύμβουλος

Προηγούμενο άρθροΤα Ίμια στο σχολικό εγχειρίδιο της Γ΄Γυμνασίου. (του Θεοφάνη Μαλκίδη)
Επόμενο άρθροΟι προτάσεις της ΑΝΑΣΑ για τον (αναγκαίο) Επανασχεδιασμό στο Ποδόσφαιρο της Αλεξανδρούπολης