Άναψαν τα αίματα στο Νταβός στο πάνελ όπου βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με καρφιά εκατέρωθεν.  Αίσθηση όμως προκάλεσε μια φράση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ο οποιος είπε “είναι η εφαρμογή ανόητε” παραφράζοντας μια φράση του Μπιλ Κλίντον που είχε πει “είναι η οικονομία, ανόητε”

“Στην Ευρώπη η αλληλεγγύη είναι να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να γίνει η Ευρώπη δυνατότερη και αυτό ξεκινά με το να γίνονται σεβαστές οι συμφωνίες που συνήφθησαν με δυσκολία. Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρότερη τότε πρέπει να εφαρμόσουμε ό,τι συμφωνήσαμε. Είναι η εφαρμογή ανόητε” είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Είναι σημαντικό να χρηματοδοτήσουμε επιτέλους πολύ γρήγορα τις περιοχές απ΄ όπου προέρχονται αυτές οι εισροές μεταναστών, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για το προσφυγικό κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Είναι σωστό αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι είναι πραγματικά κρίμα για την Ευρώπη, είναι ντροπή για την Ευρώπη να γίνει ένα κάστρο που φυλάσσεται για να μην μπει κανένας μέσα, σημείωσε ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στο προσφυγικό.

Ο κ. Σόιμπλε συμφώνησε, επίσης, με την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι απαιτείται στρατηγική για την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι και οι μικρότερες χώρες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Αρχική

Προηγούμενο άρθροΜ. Μουσταφά για τα επεισόδια στην Κομοτηνή: Ανάλογα με τις ώρες των δελτίων εκσφενδόνιζαν αυγά και κροτίδες
Επόμενο άρθροΔΙΗΜΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ