Η Ρωσία ανακοίνωσε τον δολοφόνο των τουρκικών Bayraktar, ANKA και Akinci – Δεν θα πετάει κανένα τουρκικό.

Ο Σεργκέι Μιχαϊλοφ, Ρώσος αναπληρωτής επικεφαλής της εταιρείας High-Precision Complexes, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα μοναδικό σύστημα, ικανό να καταπολεμήσει απολύτως όλα τα υπάρχοντα τούρκικα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τα περιπλανώμενα πυρομαχικά.

Πρόκειται, γράφει το πρακτορείο Avia.pro, για μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Pantsir-S1M, η οποία προσαρμόστηκε για να μάχεται ενάντια στα τουρκικά drones όπως το Bayraktar TB2, το ANKA-S και το Akinci.

«Ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού, το Pantsir είναι ικανό να ανιχνεύει και να καταστρέφει αποτελεσματικά όλους τους τύπους επιθετικών UAV που βρίσκονται σε υπηρεσία», είπε ο Μιχαήλοφ.

Επιπλέον, η εκσυγχρονισμένη έκδοση μπορεί να προσαρμοστεί για να εκπληρώσει συγκεκριμένες εργασίες.

Όσον αφορά τις δυνατότητες μάχης του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Pantsir-S1M, αυτό το συγκρότημα έχει πλέον μέγιστο εύρος εμπλοκής στόχου έως και 30 χιλιόμετρα, ενώ το ύψος εμπλοκής στόχου φτάνει τα 18 χιλιόμετρα.

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας είναι οπλισμένο με δύο πυροβόλα ταχείας βολής, καθώς και με υπερηχητικούς πυραύλους εκτεταμένου βεληνεκούς.

Oι Ουκρανοί έχουν σχεδιάσει την εμπλοκή στο Ντονμπάς εκτός των τουρκικών Bayraktar και των Akinci, τα οποία πετούν πιο ψηλά, ώστε να αποφεύγουν τα ρωσικά αντιαεροπορικά.

Όμως σύμφωνα με τους Ρώσους, ούτε τα Akinci έχουν ελπίδες απέναντι στα Pantsir-S1M.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΑιφνίδιος θάνατος 49χρονου στρατιωτικού στο Διδυμότειχο
Επόμενο άρθροΈβρος: Αυτά είναι τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι