Συγγνώμη από τους πολίτες ζήτησε κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πριν μιλήσω με κάποια αισιοδοξία θέλω να σας ζητήσω και μια μικρή συγγνώμη γιατί πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω – όπως κι εγώ έτσι και εσείς- είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη, στρες ακόμη ίσως και σύγχυση. Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες, σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα.

Για εμένα το σημαντικότερο είναι οι ζωες που κερδήθηκαν, πως ετοιμαστήκαμε καλύτερα για το μέλλον και πως με τη συνεργασία όλων γλιτώσαμε τα χειρότερα με αυτό τον δύσκολο ομολογουμένως τρόπο.

Όμως εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά και αυτό οφείλεται στα μέτρα και στην καλή συμπεριφορά του πληθυσμού μας λόγω συνειδητοποίησης της απειλής του κορονοϊού: Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται, το Ro είναι σημαντικά κάτω από το 1 και μας δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που θα γίνει σταδιακά και με προσοχή

Προηγούμενο άρθροΤα 700 εκατ. ευρώ της Κομισιόν για τον Έβρο καταλήγουν σε ΟΗΕ και μετανάστες… και όχι στην θωράκιση των ελληνικών συνόρων
Επόμενο άρθροΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ – “Η κόλλα χαρτί με την προσφυγή, είναι η ίδια με την κόλλα χαρτί που θα τυλίξουμε τον Ερντογάν” (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)