ΚΚΕ

Τομεακή Επιτροπή Έβρου

Αλεξανδρούπολη 17/9/2015

Δελτίο Τύπου

Για την κινητοποίηση αγροτών στον Έβρο

Τους αγρότες, που κινητοποιήθηκαν και έστησαν μπλόκο στα σύνορα του Έβρου (Τελωνείο Κηπων), επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Τρέλλη, περιφερειακό σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

O Χ. Τρέλλης δήλωσε: «Κατ’ αρχήν καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τρομοκρατική στάση της αστυνομίας, που με την χρήση χημικών προσπάθησε να αποτρέψει την ειρηνική πορεία των αγροτών προς το Τελωνείο Κήπων.

Η αντιαγροτική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κόμματα του Ευρομονόδρομου και εφαρμόζετε για το 2015-2020, καθώς και τα αντιλαϊκά- αντιαγροτικά μέτρα που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο (τα φορομπηχτικά φορολογικά μέτρα, αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, κατάργηση επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, κλπ) οδηγούν την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών στην καταστροφή.

Μοναδικός δρόμος απέναντι σε αυτή την αντιαγροτική πολιτική είναι η οργάνωση και ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών για την ανατροπή της.

Στις εκλογές της 20Ης Σεπτέμβρη είναι ανάγκη ο μικρομεσαίος αγρότης να ταχθεί με το μέρος των δικών του συμφερόντων, να γυρίσει την πλάτη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον οδηγούν στο ξεκλήρισμα, να δώσει δύναμη στην δύναμή του, να ψηφίσει ΚΚΕ».

Τομεακή Επιτροπή Έβρου

Προηγούμενο άρθροΠρώτο τεστ για τον νέο Εθνικό Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις εκλογές