Κόκκινος συναγερμός για να αντιμετωπίσουν νέα υβριδική απειλή έχει σημάνει στον Έβρο, μετά τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr πάνοπλα στρατεύματα προωθούνται κοντά στο ελληνικό έδαφος στην περιοχή κοντά στο Πέταλο Έβρου και τις Φέρες.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν τις προηγούμενες ημέρες οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στην ίδια περίπου περιοχή κατά ελληνικών περιπόλων και περιπόλων της Frontex από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Την ίδια ώρα έστηναν σκηνές όπου εναλλάσσονταν οι οι άνδρες της τουρκικής χωροφυλακής που είχαν υπηρεσία, ενώ υπήρχαν και αναφορές  για αυξημένες απόπειρες να προωθήσουν μετανάστες, οι οποίες όμως και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από ελληνικής πλευράς.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αυξημένη δρααστηριότητα στην περιοχή, ενώ σήμερα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ενόπλων στο Πέταλο, σε περιοχή που σχεδόν εφάπτεται στα ελληνικά σύνορα και φαίνεται ότι απειλούν να τα διατρήσουν.

Στο Δ’ ΣΣ έχει σημάνει συναγερμός όλη τη νύχτα και έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις τόσο του Στρατού όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αξιόπιστες πηγές λένε στο Armyvoice.gr ότι «η κατάσταση είναι στατική και ελεγχόμενη».


Έβρος – Φέρες: Αποχώρησαν οι ένοπλοι Τούρκοι από τα σύνορα

Αποχώρησαν τελικά από τα σύνορα στην περιοχή του Πετάλου κοντά στις Φέρες οι πάνοπλοι Τούρκοι που παρέμεναν όλη τη νύχτα μια ανάσα από τα σύνορά μας. Όμως όπως όλα δείχνουν σύντομα θα επανέλθούν.

Η Τουρκία φαίνεται να επιμένει σε μια υβριδική πρόκληση και πόλεμο νεύρων στον Έβρο, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν και πάλι ενταθεί οι απόπειρες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος μετανάστες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και δεν χαλαρώνουν κανένα μέτρο για να μην δώσουν ευκαιρία στους Τούρκους να διατρήσουν τα σύνορά μας.

Άλλωστε η Τουρκία επιμένει ότι προσκαλεί τους πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρώπη μέσα από την Ελλάδα.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε καθαρά ότι η υβριδική απειλή στον Έβρο θα επαναληφθεί.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Akit ΤV δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι για την Άγκυρα στο προσφυγικό.

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων  στο προσφυγικό. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη , δεν τον εμποδίζουμε. Όμως λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καθώς επιβαρύνθηκε το κύμα ( προσφυγικό)» .

ΠΗΓΗ www.armyvoice.gr

Προηγούμενο άρθροΗλίας Δαστερίδης: “Η Δημοτική Αρχή έλαβε όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης – Έγιναν έγκαιρα απολυμάνσεις σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους”
Επόμενο άρθροΈντονη αντιπαράθεση του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Ηλία Δαστερίδη με τον Αντιπρόεδρο των εργαζόμενων του Δήμου Αλεξανδρούποληςκ. Δημήτρη Παπαδόπουλο