Η τουρκική εφημερίδα Sözcü πριν 2 ημέρες παρουσίασε σε σχετικό δημοσίευμα φωτογραφικό υλικό με τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ στη νήσο Ψέριμο την οποία ανέφερε ως νησί υπό κατάληψη από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εφημερίδα αυτή είναι κεμαλική και όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή του CHP.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ από την πλευρά τους εσκεμμένα δεν ανέφεραν την Ψέριμο ως νησί το οποίο έχει καταλάβει η Ελλάδα. Εξηγώ το λόγο:

Η κεμαλική αντιπολίτευση από το 2015 ασκεί κριτική στην κυβέρνηση του Ερντογάν ότι από αναλήψεως της διακυβέρνησης (2002) επέτρεψε την κατάληψη 18 νησιών και μιας βραχονησίδας από τον Ελληνικό Στρατό. Στη λίστα αυτών των νησιών είναι και η Ψέριμος.

Φυσικά η λίστα αυτή ξεκίνησε το 2011 από τον απόστρατο Τούρκο Συνταγματάρχη Ουμ. Γιαλίμ περιλαμβάνοντας αρχικά 14 νησιά, στη συνέχεια 16 και κατέληξε στο τελικό σχήμα των 18 νησιών και μιας βραχονησίδας. Έκτοτε αποτελεί βασικό σημείο κριτικής του κεμαλικού – Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP εναντίον της κυβέρνησης ΑΚΡ κατηγορώντας το για εθνική μειοδοσία και υποχωρητικότητα.

Το σχολιάζω για να καταλάβουμε:

– Πόσο εύκολα στην Τουρκία δημιουργούνται λίστες με ελληνικά νησιά τα οποία αμφισβητεί η κάθε πλευρά και πως ο υπερεθνικισμός χρησιμοποιείται στην Τουρκία.

– Ότι δεν υφίσταται ο καλός Κεμάλ (κεμαλιστές) και ο κακός Tαγίπ (νεοοθωμανιστές) ή το αντίστροφο. Υπάρχει η ισχυρή ή όχι Ελλάδα απέναντι στην τουρκική απειλή η οποία θα αυξάνεται όσο μας βλέπει με το μάτι του ισχυρού.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους , στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Επόμενο άρθροΚρίσιμες κάλπες για τα Ελληνοτουρκικά (γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος)