Άρματα μάχης M1 Abrams, άνδρες και υλικό της Ομάδας Μάχης της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που ανήκει στην 4η Αμερικανική Μεραρχία Πεζικού, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 21 Μαρτίου.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά η προγραμματισμένη ανάπτυξη της 3η Τεθωρακισμένης για μια ανάπτυξη στην ανατολική Ευρώπη που θα κρατήσει 9 μήνες. Η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της επιχείρησης “Atlantic Resolve”, για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ καθώς οι συγκρούσεις στην Ουκρανία κορυφώνονται.

200 οχήματα συνολικά και εξοπλισμός θα περάσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέσα στις επόμενες μέρες προτού κινηθούν βόρεια. Η μεταφορά έγινε με το εμπορικό πλοίο “Liberty Passion”, που αναχώρησε από το Charleston, στη Νότια Καρολίνα διασχίζοντας τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο.

Αμερικανοί αξιωματικοί του 839ου Τάγματος Μεταφορών εξήραν τόσο τη σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για το σκοπό υποστήριξης των επιχειρήσεων ανάπτυξης στην ανατολική Ευρώπη, όσο και την άγαστη συνεργασία που είχαν με τις ελληνικές αρχές, πολιτικές και στρατιωτικές. Οι μονάδες της “Σιδηράς Ταξιαρχίας”, όπως αποκαλείται, συνεργάζονται και με την 21η Διοίκηση Υποστήριξης  Επιχειρήσεων για την ομαλή ανάπτυξή τους στο πεδίο.

Πηγή ptisidiastima.com

Προηγούμενο άρθροΗ μνήμη ενός εκ των κορυφαίων Σαρακατσαναίων ηρώων του Έθνους μας, του Αντώνη Κατσαντώνη, τιμήθηκε στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΒουλή: Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τους δασωθέντες αγρούς