Ο Ιωάννης Μητράκας είναι Θραξ σταυραδερφός

είναι άρχων αγιογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

είναι συνταξιούχος κοινωνικός λειτουργός ΔΕΗ

και ως βυζαντινός ζωγράφος και αγιογράφος αξιολογείται μεταξύ των πρωτοπόρων που επανέφεραν την βυζαντινή τέχνη στη δημιουργία στηριζόμενη στις αξίες της παραδοσιακής αγιογραφίας.

Κόντρα στα πάσης φύσεως αντίγραφα που λανθασμένα πολλοί τα ονομάζουν παράδοση, ενώ δεν είναι, ο καθηγητής Βαρβούνης λέγει: ΄΄Ο Κόντογλου, ο Κοψίδης και ο Μητράκας είναι οι ζωγράφοι της ελληνικής παραδοσιακής ζωγραφικής, που την εξελίσσουν δημιουργικά χωρίς να την αποκόπτουν από τις ρίζες της.¨ Ο Ζίας, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης λέγει : ΄΄Ο Κόντογλου, ο Π. Ζωγράφος και ο Μητράκας εξελίσσουν δημιουργικά την βυζαντινή τέχνη.

Για το έργο του, ο Γ. Φαράντας , καθηγητής, έγραψε: ΄΄Καταρράκτες χρημάτων και κεραυνοί ιδεών συνθέτουν το έργο του. Ο δεσπότης Χαλκηδόνος του Οικ. Πατριαρχείου Αθανάσιος, ιστορικός τέχνης, γράφει προσφάτως:΄΄Δέος με καταλαμβάνει όταν βλέπω το έργο του…..΄΄

Ο αγώνας μεγάλος, οι διαδρομές του πολιτισμού σκληρές και ο πόλεμος μεγάλος που άρχισε από τα πρώτα έργα του κύκλου των λιγνιτωρύχων και κορυφώθηκε με την έκδοση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων β-2000 από Χριστού του Οικ. Πατριαρχείου για τον εορτασμό των 2000 χρόνων της απανταχού χριστιανοσύνης που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό του Οικ. Πατριαρχείου.

Ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη με την έκθεση που του οργάνωσε ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων και σήμερα με τη βοήθειά τους τελείται η έκθεση στην Art Gallery.

Διάρκεια έκθεσης 22 Ιουλίου – 10 Αυγούστου 2019

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία πολίτη για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αλεξ/πολη
Επόμενο άρθροπ. Ιωάννης Θεοδώρου: “Εθνικός Ύμνος, Υποστολή σημαίας απο την Εθνοφυλακή και αγρυπνία σήμερα στον Προφήτη Ηλία στη Μάκρη”