Το 1ο Βαλκανικό Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου έριξε την αυλαία του χθες το βράδυ στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς», με τη ZFK Masinac Nis από τη Σερβία να επικρατεί στα πέναλτι με 4-2 του ΠΑΟΚ (κανονική διάρκεια 1-1, δεν υπήρξε παράταση) και να παίρνει την 1η θέση. Την 3η θέση πήρε η CS Navobi Iasi από τη Ρουμανία που νίκησε 1-0 το πρωί της Κυριακής την Olympia Sofia από τη Βουλγαρία σε έναν επεισοδιακό μικρό τελικό.

Πάρα πολύ καλές εντυπώσεις άφησε το τουρνουά που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη ο Αθλητικός Όμιλος Θράκης σε συνεργασία με την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Έβρου και με χορηγό επικοινωνίας τον Maximum FM 93,6! Στον τελικό ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ που κατέβηκε σε αυτό το τουρνουά με τη μικρή του (ηλικιακά) ομάδα προηγήθηκε με την Σαχινίδου και είχε αρκετές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη. Μάλιστα, στο 73′ ακυρώθηκε μάλλον άδικα ένα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ οι Θεσσαλονικείς ζητούν πέναλτι για χέρι σε σουτ της Γιάννου στο 80′. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του αγώνα η Μίλιτσα Στάνκοβιτς ισοφάρισε για τη σέρβικη ομάδα και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι καθώς αποφασίστηκε να μην υπάρξει παράταση. Στη «ρώσικη ρουλέτα» ο ΠΑΟΚ έχασε δύο πέναλτι, με την Μαρίνκοβιτς να αποκρούει και τα δύο και η Masinac Nis κατέκτησε το τρόπαιο.

Στον μικρό τελικό η ρουμάνικη Navobi Iasi επικράτησε 1-0 της βουλγάρικης Olympia Sofia χάρη σε τέρμα της Loredana Nica στο 85′, σε ένα ματς που τελείωσε με 15′ λεπτά καθυστέρηση και με παράπονα από το Βούλγαρο προπονητή προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Δείτε τι είπε στους δημοσιογράφους η προπονήτρια του ΠΑΟΚ Γιώτα Τσελέκογλου:

Δείτε φωτογραφίες από τον τελικό:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΠαλακίδης Απόστολος: Με εξωστρέφεια να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά για την υποδοχή των Ρώσων
Επόμενο άρθροH παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη