Το θέμα της υιοθέτησης νέου λογότυπου θα συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ οΤο θέμα της υιοθέτησης νέου λογότυπου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συζητηθεί, εκ νέου, στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, μια συζήτηση η οποία, να θυμίσουμε, έχει πάρει μεγάλο διάστημα, όχι απαραίτητα να πραγματοποιηθεί, αλλά να καταλήξει.

Το θέμα ανέκυψε πριν την πανδημία, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, να προτείνει εκ νέου (η ιδέα είχε κατατεθεί και παλιότερα) να αντικατασταθεί το ακροκέραμο, που αποτελεί το σημερινό σύμβολο, με την Νίκη της Σαμοθράκης.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβριο του 2020, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, μιας και οι εναλλακτικές προτάσεις από τους Περιφερειακούς Συμβούλους έπεσαν βροχή, ακόμα και για σύμβολα που ήδη χρησιμοποιούν φορείς της περιοχής: ακούστηκαν μεταξύ άλλων ο Θράκας Ιππέας (το σήμα του Δήμου Κομοτηνής), ο Απόστολος Παύλος, ο Δημόκριτος (σύμβολο του ΔΠΘ), ο γρύπας των Αβδήρων και άλλα.

Η Νίκη της Σαμοθράκης φαινόταν να έχει πάντως το προβάδισμα, και τελικά το θέμα αποσύρθηκε, για να γίνει διαβούλευση στην οποία θα κατατεθούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντικατάσταση του λογότυπου της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε τι απέγινε με την διαβούλευση, βλέπουμε όμως το θέμα να επανέρχεται, με εισηγητή ξανά τον κ. Πέτροβιτς, που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι μάλλον η τελική πρόταση θα αφορά την Νίκη της Σαμοθράκης.

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στο συμβούλιο, και πώς θα προσεγγίσουν το θέμα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θεωρούν πως «ρίχνονται» (γιατί θα υπάρξουν, να είστε σίγουροι) ξέρουμε όμως πως από τα προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας, αυτό σίγουρα δεν είναι το σημαντικότερο.

Αποτελεί όμως μια χαμένη ευκαιρία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συζήτηση για αυτό, αντί να αποφασίσουμε κατευθείαν για το σήμα, να κάνουμε ένα διαγωνισμό, όπου όποιος επιθυμεί θα καταθέσει την πρόταση του, θα περιοριστούν στα πιο δημοφιλή, και ο κόσμος θα ψηφίσει για αυτά.

Πιθανότατα το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο, αλλά τουλάχιστον θα ακουστούμε και λίγο…

Πηγή : www.paratiritis-news.gr

Προηγούμενο άρθροΔωρεά 30 κάδων απορριμμάτων με σταχτοδοχείο παρέλαβε ο Δήμος Κομοτηνής από την JTI Ελλάδος
Επόμενο άρθρο«Πολη και πολίτες»: Δημόσιες ώστε να τις παρακολουθούν όλοι και οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής