Για τον Έβρο τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ότι δεν ανησυχούμε αλλά επαγρυπνούμε και η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Έστειλε, μάλιστα το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μπει ούτε ένας παράνομος μετανάστης. Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα ώστε –σε ελάχιστο χρόνο να στείλει δυνάμεις στα σύνορα της χώρας.

Όπως ανάφερε ο κ. Θεοδωρικάκος:

Για τον Έβρο και αν φοβάται για νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού:

Δεν φοβόμαστε γιατί είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και δεν  ανησυχούμε αλλά επαγρυπνούμε διότι αυτή η απειλή εκδηλώνεται κάθε μέρα και κάθε νύχτα.

Καθημερινά σχεδόν 1.000 παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να μπουν από τον Έβρο και αποτρέπονται από την Ελληνική Αστυνομία  η οποία έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων πάντοτε με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου, πάντοτε με ανθρωπισμό.

Είμαστε ανθρωπιστές αλλά είμαστε υποχρεωμένοι και έχουμε βαθειά πεποίθηση για αυτό  να φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας μας και πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα ούτε ένας παράνομος μετανάστης.

Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλους  εντός και εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη και στη Τουρκία η οποία πρέπει να το συνειδητοποιήσει.

Το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό, εάν υπάρξει ακόμη πιο μαζική απειλή υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε ελάχιστο χρόνο να βρεθούν εκεί ακόμη ισχυρότερες δυνάμεις της Αστυνομίας από αυτές που ήδη έχουμε  διαθέσει με 1.600 συνοριοφύλακες οι οποίοι θα αυξηθούν κατά άλλους 250 και επίσης να υπογραμμίσω την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με το στρατό μας και φυσικά με την κοινωνία του Έβρου που φυλάει Θερμοπύλες.

Προηγούμενο άρθροΈκλεψαν την καμπάνα από παρεκκλήσι στον Έβρο
Επόμενο άρθροΤομέας Ναυτιλιακών Σπουδών θα λειτουργήσει στο 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης